Bucs vervangen Winslow met Clark

Door

Na een teleurstellend verlopen seizoen moet het roer in Tampa Bay onder Greg Schiano om. De nieuwe headcoach liet tight end Kellen Winslow maandag weten dat hij zich niet meer voor de OTA’s, de door het team georganiseerde voorbereiding op de daadwerkelijke voorbereiding, hoefde te melden.

Kellen Winslow kreeg maandag te horen dat zijn team aan het proberen was om nieuw onderdak voor hem te vinden en werd verzocht zich in de tussentijd niet meer op het veld te wagen. Schiano nam het de voormalige Cleveland Brown kwalijk dat hij in de afgelopen week verschillende team workouts aan zich voorbij had laten gaan en wilden niet riskeren dat Winslow zich voor een eventuele trade zou blesseren.

Inmiddels mag Winslow op huizenjacht in Seattle. De Seahawks proberen een nieuwe aanval rondom quarterback Matt Flynn te bouwen en Winslow, die afgelopen seizoen 736 yards en 2 touchdowns voor de Buccaneers behaalde, moet daar een onderdeel van worden. Seattle doet in ruil afstand van een draft pick in de zesde of zevende ronde van de draft in 2013.

De tight end zelf reageerde teleurgesteld toen hij werd geinformeerd over het ongenoegen van zijn coach over zijn afwezigheid. “Verrassend, maar het is nu eenmaal wat het is”, verklaarde hij tegenover een radiostation. Winslow werd in 2004 als zesde gekozen in de draft door de Cleveland Browns, waar hij na vijf seizoen naar Florida vertrok. Bij de Buccaneers stond hij drie seizoenen onder contract.

Tampa’s Quarterback Josh Freeman hoeft zich echter geen zorgen te maken; de Buccaneers versterkten zich onmiddellijk met een andere tight end. Dallas Clark, jarenlange één van de favoriete doelwitten van Peyton Manning in Indianapolis, moet Winslow doen vergeten. Dat lijkt een risicovolle zet; Clark is al 33 en stond vorig seizoen lange tijd langs de kant met een blessure. Mark Dominik maakt zich echter geen zorgen: “Clark is een absolute prof en heeft bewezen nog steeds een playmaker te zijn”, aldus de GM van Tampa Bay.

 

foto: Gettyimages

Ook leuk om te lezen