Onfortuinlijke Rangers verliezen opnieuw

Door

Winnipeg Jets v New York Rangers

De New York Rangers hebben opnieuw niet weten te winnen. In eigen huis werd tegen de Winnipeg Jets na een dramatisch tweede periode met 4-3 verloren. De Rangers worden al ruim een week geteisterd door blessures.

De eerste periode was er een om snel te vergeten, maar na een 0-0 ruststand brak het duel open. Na onder meer twee doelpunten van ex-Ranger Olli Jokinen stond er twintig minuten later 3-1 voor de Jets op het bord.

In de derde periode werd er opnieuw veelvuldig gescoord. In een tijdspanne van 73 seconden werd het 3-2, 4-2 en 4-3, waarop de Rangers het betere van het spel kregen, maar de gelijkmaker niet meer binnen wisten te tikken. Winnipeg-goalie Ondrej Pavelec had daar in de laatste minuut nog wel het geluk voor nodig dat zijn collega Henrik Lundqvist aan de overzijde ontbeerde.

Het is voor de Rangers de vierde verliespartij op rij. Een negatieve serie die begon toen steraanvaller Rick Nash geblesseerd raakte en al spoedig werd vergezeld in de ziekenboeg door onder andere Michael Del Zotto en Ryan McDonagh. Er is nog niet duidelijk wanneer zij zullen terugkeren voor de zwalkende Blueshirts, die ondanks hun favorietenrol de play-offs uit het zicht dreigen te verliezen.

Capitals

Ze leken al uitgeteld voor enige vorm van succes dit seizoen, maar de Washington Capitals zijn na een 3-0 overwinning op de Carolina Hurricanes de achtste plek inmiddels tot een puntje of vijf genaderd. Nicklas Backstrom’s vroege powerplaygoal bleek reeds de game winner.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen