Simon Gagne terug bij Philadelphia Flyers

Door

Toronto Maple Leafs v Philadelphia Flyers

Simon Gagne keert na ruim twee jaar afwezigheid terug in Philadelphia. De Flyers sturen een voorwaardelijke draft pick – waarschijnlijk de 2013 4th round draft pick – naar de Los Angeles Kings, voor wie hij de afgelopen anderhalf jaar uitkwam.

Hij is na Brian Boucher, Ruslan Fedotenko en Mike Knuble alweer de vierde Flyer die dit seizoen na een periode elders terugkeert op het oude nest. Gagne won afgelopen seizoen met de LA Kings de Stanley Cup samen met andere ex-Flyers als Mike Richards en Jeff Carter.

De 32-jarige Canadees kende de afgelopen jaren veel blessureleed na hersenschuddingen en een serieuze hernia. Afgelopen seizoen was hij nog een belangrijke speler voor de Kings, maar dit seizoen kwam hij weinig aan spelen toe en hij blijkt om een vertrek te hebben gevraagd.

“Ik ben blij deze kans nu te krijgen,” liet de left winger weten aan het Canadese RDS. “Het was moeilijk om niet te spelen. Dit voelt nu echt als thuiskomen. Ik ken iedereen in Philadelphia en het is te gek om terug te keren naar waar het allemaal voor mij begon.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen