Del Rio voegt zich opnieuw bij Fox, ditmaal in Denver

Door

Na het vertrek van Dennis Allen moest Broncos hoofdcoach John Fox op zoek naar een nieuwe defensive coordinator, en hij kwam daarbij uit bij een oude bekende. Jack Del Rio, die ook tijdens Fox zijn eerste jaar in Carolina de defensie overzag en eerder dit jaar als hoofdcoach van de Jaguars werd ontslagen, zal komend seizoen verantwoordelijk zijn voor het succes van de verdediging in Denver.

Waar John Elway eerder op de dag nog aan een lokaal radiostation had verteld dat hij zo snel mogelijk een nieuwe coordinator wilde aanstellen werd enkele uren later het nieuws via de twitteraccount van het team bekend gemaakt.

In 2002, Del Rio’s enige jaar in Carolina, zorgde hij voor een ongekende verbetering van de verdediging van de Panthers. Waar het team in 2001 nog als 31ste eindigde in de meeste defensieve categorieën, waren de Panthers een seizoen later de op één na beste verdediging in de NFL. Dat succes leidde tot een baan als hoofdcoach van de Jaguars, de positie die Del Rio tot twee maanden geleden bekleedde.

John Fox liet weten erg blij te zijn met de komst van Del Rio: “Het is geweldig zo’n gerespecteerde coach aan onze staff toe te kunnen voegen.” Ook Cassius Vaughn en Robert Ayers, beiden verdedigers voor de Broncos, lieten op Twitter weten Del Rio een goede keus te vinden.

Het feit dat Del Rio met deze nieuwe functie geen extra geld zal verdienen getuigd van zijn interesse om nogmaals samen met John Fox te werken. Del Rio had ten tijde van zijn ontslag in Jacksonville nog één jaar op zijn contract, en zou dit jaar zonder te werken vijf miljoen dollar hebben kunnen vangen. Nu de Broncos hem hebben weten vast te leggen zal dit salaris niet bovenop de vijf miljoen van de Jaguars komen, maar betekent dit voor de Jaguars dat zij een deel van de vijf miljoen dollar niet zullen hoeven betalen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen