Cowboys maken einde aan serie nederlagen met zege op Redskins

De Dallas Cowboys mogen blijven hopen op een plekje in de play-offs. De Washington Redskins maakten vooral in de eerste helft veel fouten en de Cowboys profiteerden optimaal. In de tweede helft liep de thuisploeg vervolgens verder weg naar een 38-14 zege.

FIRST DOWN: REDSKINS VERLIEZEN VAN ZICHZELF

De Washington Redskins lijken door de nederlaag tegen de Dallas Cowboys de play-offs te kunnen vergeten, al hebben ze wel een gemakkelijk schema de rest van het seizoen. De nederlaag in Dallas hebben ze echter volledig aan zichzelf te wijten. In het eerste kwart waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar wist het dit niet in scores om te zetten. Een interceptie en twee fumbles in de eerste helft zorgde er voor de Cowboys met een ruime voorsprong de rust in te gaan. Het gaf Dallas het vertrouwen en in de tweede helft kwamen de Redskins er niet meer aan te pas.

SECOND DOWN: DALLAS WINT ZONDER ELLIOTT

De aanval van de Cowboys liep de afgelopen weken zonder Ezekiel Elliott zeer stroef. De ploeg scoorde in de laatste drie duels maximaal negen punten, en ook nu kon Dak Prescott in het begin geen vuist maken. De laatste play van het eerste kwart leverde pas de eerste first down op voor de thuisploeg. Het was aan de drie intercepties van de verdediging te danken dat Prescott in uitstekende veldpositie kwam. Ryan Switzer bracht vervolgens de stand op 17-0 door een punt return.

Het gaf Dallas de marge die het nodig had om het duel naar zich toe te trekken.

THIRD DOWN: NOG MEER BLESSURES REDSKINS

De offensive line van de Redskins wordt het hele seizoen al door blessures geteisterd. De line heeft dit seizoen al in meer dan twintig verschillende samenstellingen gespeeld, en dat worden er alleen maar meer. Right tackle Morgan Moses raakte in de eerste helft geblesseerd aan zijn enkel en kwam niet meer terug. Hierdoor moest Ty Nsekhe op zijn plek spelen, terwijl hij al een invaller op left guard was.

Door de blessures is het voor de Redskins bijna onmogelijk om Kirk Cousins te beschermen. In de tweede helft lukte het de aanval niet om de verdediging van Dallas onder druk te zetten. Een comeback zat er daarom geen moment in en aan het einde van de wedstrijd werd Cousins zelfs vervangen door Colt McCoy.

FOURTH DOWN: COWBOYS BLIJVEN IN DE RACE

Door de zege zijn de Cowboys 6-6 en staan ze anderhalve wedstrijd achter de laatste wild card plaats. Dallas speelt in de laatste vier wedstrijden nog drie keer uit. De eerste twee wedstrijden zijn tegen de Giants en Raiders. Daarna spelen de Cowboys thuis tegen de Seahawks (met Elliott) in mogelijk een cruciaal duel om de play-offs te halen.

De laatste wedstrijd is in Philadelphia. Op papier een lastig duel, maar als de Eagles al zeker zijn van de nummer 1 seed in de NFC, dan is de kans aanwezig dat de Eagles met hun reserves spelen en is het voor Dallas ineens een heel ander verhaal. Het wordt lastig om de play-offs nog te halen, maar het is zeker niet kansloos voor Dallas.

(Top photo: Twitter Dallas Cowboys