NBA Recap (79): Durant scoort 51 punten in gekke wedstrijd

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 79.

Milwaukee Bucks at NJ Nets 92-85

Het was absoluut geen mooie wedstrijd in New Jersey. Beide teams maakten namelijk minder dan 40% van hun schoten, de Bucks 38% en de Nets 34%. Milwaukee had eigenlijk weinig moeite met het team van Deron Williams, dat center Brook Lopez zag terugkeren uit blessure. De Bucks kwamen sterk uit de kleedkamers en pakten al snel een mooie voorsprong (18-9). De Nets kwamen via Lopez en Morrow echter terug en pakten de leiding aan het begin van het tweede quarter (26-27). Maar die voorsprong van een punt was de enige keer dat de Nets aan de leiding zouden staan want daarna liepen de Bucks weg met de wedstrijd. De Nets maakten het nog even spannend door na een achterstand van achttien punten terug te komen tot op vijf punten met nog een minuut te spelen maar daar bleef het bij. Dé man van de wedstrijd was Ersan Ilyasova. De Turk was namelijk goed voor 29 punten en 25 rebounds, waarvan dertien offensief. Bij de Nets had Williams 26 punten en zes assists.

Utah Jazz at Houston Rockets 85-101

De Houston Rockets pakten een mooie overwinning tegen een rechtstreekse concurrent voor een plaats in de playoffs. De Rockets domineerden de Jazz zowel offensief als defensief. Het team was offensief wederom bijzonder efficiënt want het maakte 51% van haar schoten, waaronder tien op negentien driepunters, en zorgde voor een moeilijk te ontwrichten defensie. De eerste helft was gelijkopgaand en de ruststand was dan ook ‘close’: 46-45 in het voordeel van de Jazz. Maar de tweede helft was volledig voor de Rockets. Ze maakten 64% van hun schoten en beperkten de Jazz tot het maken van amper 28% van hún schoten. De Jazz konden ook slechts acht punten ‘in the paint’ maken. Bij de Rockets was Kyle Lowrey goed voor 32 punten en negen assists, inclusief zeven driepunters, en ook Luis Scola speelde een knappe wedstrijd met 26 punten en negen rebounds. Bij de Jazz was het duo Millsap/Jefferson goed voor 45 punten maar zij werden in de tweede helft sterk verdedigd.

Philadelphia 76’ers at Minnesota Timberwolves 91-92

Het is dit seizoen al vaak bewezen hoe goed Kevin Love is en hoe belangrijk hij is voor de Timberwolves. De wedstrijd tegen de Sixers was daarop geen uitzondering. De Sixers zijn een van de aangename verrassing dit seizoen en leken in Minnesota lang op weg naar een overwinning, één die ze konden gebruiken na twee verliespartijen op een rij. Bij de rust leidden ze met 49-44 en ze konden een voorsprong van maximaal elf punten uitbouwen. Maar de Wolves speelden een knappe tweede helft en maakten van deze wedstrijd een echte thriller. Tijdens de laatste zeven minuten bedroeg het maximale verschil tussen beide teams één punt. Kevin Love speelde een vrij zwakke wedstrijd want hij kon slechts twee van zijn vijftien schoten maken…tot het vierde quarter waarin hij goed was voor twaalf punten. De Sixers leidden 91-90 toen Love de bal kreeg. Hij dwong een fout af van Andre Iguodala en maakte beide vrijworpen met nog amper 0,1 seconden te gaan waardoor de Wolves hun derde overwinning op een rij konden vieren. Ricky Rubio was goed voor een 22 punten, het meeste in zijn nog jonge carrière.

Denver Nuggets at OKC Thunder 118-124

De Nuggets en de Thunder maakten er een echt spektakel van. Denver speelde een goede eerste helft en leidde bij de rust met 58-53. De Thunder kwamen iets beter uit de kleedkamers en via een wederom sterke Durant en een energieke Russell Westbrook, die ondanks twijfels over een enkelblessure toch speelde, bleven de Thunder in de wedstrijd. De Nuggets leken echter lang op weg naar een stunt want in het vierde quarter stonden ze een hele tijd voor. Maar de leider in het Westen had tot nu toe slechts één thuiswedstrijd verloren en het trio Durant/Westbrook/Ibaka zag dat graag behouden. De Nuggets stonden met nog amper 43 seconden te gaan vijf punten voor maar een driepunter met nog een halve minuut te gaan en een dunk met nog vier seconden op de klok van Durant maakten dat deze wedstrijd een verlenging nodig had. Daarin maakten Durant en Westbrook het af voor de Thunder. Durant eindigde de wedstrijd met 51 punten, zijn beste prestatie ooit. Westbrook was goed voor 40 punten en 9 assists, en Ibaka had een ‘triple double’ met veertien punten, vijftien rebounds en elf bloks. Bij de Nuggets scoorden zeven spelers in de dubbele punten met Aaron Affalo als topscorer met 27 punten.

LA Lakers at Phoenix Suns 90-102

Niet zo lang geleden was een wedstrijd tussen de Lakers en de Suns een echte ‘clash’ tussen topteams in het Westen. Vandaag is dat enigszins anders maar beide teams maakten er toch een vrij aangename wedstrijd. De Suns kwamen vreselijk goed uit de kleedkamers en speelden een super eerste quarter (19-35). Ook het tweede quarter was volledig voor het team van Steve Nash en bij de rust leidden de Suns comfortabel met 40-63. Even deden ze ons terugdenken aan de ‘run-and-gun’ tijden met het duo Nash/Stoudemire en D’Antoni als coach. De Lakers speelden echter veel beter na de rust en kwamen tot op minder dan tien punten in de laatste drie minuten van de wedstrijd maar dichter dan dat kwamen ze nooit. Bij de Suns was Marcin Gortat goed voor 21 punten en vijftien rebounds maar topscorer was Jared Dudley met 25 punten. Steve Nash had veertien assists. Bij de Lakers had Kobe Bryant 32 punten maar ook liefst tien balverliezen.