NBA Recap (78): Heat en Lin in topvorm, Irving koelbloedig

Door

 

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 78.

Dallas Mavericks at NY Knicks 97-104

Mavs vs. Knicks, dat betekent Linsanity vs. Vinsanity. Een rechtsreeks duel tussen Jeremy Lin en Vince Carter kwam er niet maar een spannende en leuke wedstrijd werd het wel. De Knicks, voor de eerste keer mét nieuwste aanwinst JR Smith, speelden een sterke openingsquarter. Smith liet zich meteen gelden en maakte drie driepunters. Maar de ervaren Mavericks panikeerden nooit en kwamen langzaam terug. Aan het einde van het derde quarter leidde Dallas zelfs met twaalf punten. Het vierde quarter was echter helemaal voor de Knicks. Via drie driepunters van Steve Novak en een weer fenomenale Jeremy Lin wonnen de Knicks, ondanks een late inhaalrace van de Mavericks. Lin was goed voor 28 punten en 14 assists maar ook voor zeven balverliezen. Bij de Mavericks was Dirk Nowitzki goed voor 34 punten.

Orlando Magic at Miami Heat 78-90

Deze strijd tussen twee topteams in het Oosten werd bijgewoond door ex-President Bill Clinton, die een gepersonaliseerd shirt kreeg van de Heat. De Magic versloegen de Heat vorige week nog maar deze keer was het anders. Miami startte erg sterk en het duo LeBron/Wade zorgde al snel voor een aantal mooie hoogtepunten. Maar de Magic kwamen vooral via hun driepunters snel terug en pakten zelfs even de leiding (27-24) in het begin van het tweede quarter. Maar vanaf dan waren de Heat niet te stoppen. Via 52 punten van het duo LeBron/Wade liepen de Heat uit tot een maximum voorsprong van twintig punten. LeBron had naast 25 punten ook nog elf rebounds en acht assists. Wade was goed voor 27 punten en zes assists. Bij de Magic had Howard wel vijftien rebounds maar slechts twaalf punten.

Boston Celtics at Detroit Pistons 81-96

De Celtics blijven wisselvallig presteren. Tegen de nochtans niet erg sterke Pistons konden de oude Celtics, zonder Kevin Garnett, niet overtuigen en leken ze bij momenten zelfs hopeloos zwak. Het eerste quarter verliep gelijkopgaand en eindigde met een gelijke score van 26-26, ondanks een voorsprong van zes punten voor de Celtics halverwege het quarter. Maar vanaf het tweede quarter namen de Pistons het heft in handen. Ze beperkten de Celtics tot amper zestien punten en maakten er zelf 29. Bij de rust leidden de Pistons met 42-55. Na de rust gingen de Pistons door op hetzelfde ritme en bouwden een maximale voorsprong van twintig punten uit. Het vierde quarter was een formaliteit. Bij Detroit scoorden vijf spelers in de dubbele punten met Greg Monroe als topscorer met zeventien punten. Bij de Celtics viel vooral de zwakke prestatie van Rajon Rondo op: tien assists maar amper vijf punten en liefst zes balverliezen.

Sacramento Kings at Cleveland Cavaliers 92-93

Twee jonge teams stonden tegenover elkaar in Cleveland en ze maakten er een leuke pot basketball van, die spannend bleef tot de allerlaatste seconde. De Kings startten het sterkst en maakten 31 punten in het eerste quarter. Maar daarna viel de motor stil en namen de Cavaliers de controle van de wedstrijd in handen. Verder dan tien punten voorsprong konden ze echter niet nemen en via een sterk vierde quarter, door vooral een super Isaiah Thomas, kwamen de Kings helemaal terug. Ze leken de wedstrijd zelfs te gaan winnen want met nog amper 2,9 seconden op de klok pakten de Kings de leiding na een layup van DaMarcus Cousins. Maar dat was zonder ‘rookie sensation’ Kyrie Irving gerekend. Die dwong een fout van Tyreke Evans af en maakte ijzig kalm beide vrijworpen met nog 0,4 seconden te gaan. Winst Cavaliers.

Charlotte Bobcats at Indiana Pacers 73-108

De Charlotte Bobcats zijn bezig aan een van de slechtste seizoenen in de geschiedenis van de NBA. Tot nu toe konden ze nog maar vier wedstrijden winnen en als ze verliezen, gaan ze echt hard onderuit. De Bobcats, het team van legende Michael Jordan, verloor haar wedstrijden tot nu toe met een gemiddelde van dertien punten. Ook tegen de Pacers konden de Bobcats al vroeg de boeken dichtdoen en verloren ze uiteindelijk met een verschil van 35 punten. De Pacers waren ‘outstanding’ in het eerste en derde quarter. Ze startten met een ‘run’ van 21-2 en klopten de Bobcats in die twee quarters met 27-59. De Pacers namen een maximum voorsprong van liefst 44 punten halverwege het laatste quarter (60-104). Roy Hibbert werd topscorer met achttien punten en nog vijf andere Pacers scoorden in de dubbele punten. Bij de Bobcats speelde van de basisspelers enkel DJ Augustin meer dan 25 minuten. Kemba Walker was goed voor vijftien punten en vijf assists.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen