Adrian Peterson kampt met enkelblessure

Door

Het zit niet mee voor de Vikings. Sinds het verlies in de NFC Championship wedstrijd tegen de Saints twee seizoenen geleden bevinden de mannen uit Minnesota zich in een vrije val waar geen einde aan lijkt te komen. Adrian Peterson prijkte nog op een nette vijfde plaats in het rushing klassement, maar was de laatste tijd niet zijn dominante zelf. Tegen de Raiders raakte hij ook nog geblesseerd.

2nd down en met nog twintig yards te gaan vanaf diep op de eigen helft is misschien een situatie waar de meeste teams voor de pass zullen kiezen. Maar Peterson is veruit de beste optie in de aanval van Minnesota. Met zijn kenmerkelijke fysieke stijl denderde hij door de defensive line, achtervolgd door linebacker Wimbley. Bij de tackle van Wimbley raakte Peterson zijn schoen kwijt, maar bleef hij nog overeind. Bij de daaropvolgende tackle van safety Michael Huff verdraait All Day zijn enkel lelijk, waarna hij ondersteund moest worden bij het verlaten van het veld.

De zesde rush van Peterson betekende het einde van de wedstrijd voor de running back, die voor zijn blessure nog wel een touchdown wist te scoren, waardoor de Vikings op het moment van de blessure op een 7-3 voorsprong stonden. Zonder Peterson ging de wedstrijd uiteindelijk verloren met 27-21.

Uit nader onderzoek bleek dat Peterson niets gebroken of gescheurd heeft. Toch kunnen Vikings fans nog niet helemaal opgelucht ademhalen; hun favoriet heeft een “high ankle sprain” opgelopen., waardoor hij enkele weken zou kunnen missen.

Voor de ambities van de Vikings voor dit seizoen zal de blessure van hun ster niet veel meer uitmaken. De ploeg van coach Leslie Frazier staat laatste in de NFC North en maakt al lang geen kans meer op de playoffs. Peterson zal vrijdag proberen te trainen, maar het is twijfelachtig of zijn ploeg zijn gezondheid wil riskeren in dit toch al verloren seizoen. De Vikings spelen volgend weekend tegen de Atlanta Falcons.

 

Foto: vikinsgab.com

Ook leuk om te lezen