NHL Draftwatch: Mock Draft 3.0

Door

United States v Finland - 2015 IIHF World Junior Championship

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

Opnieuw is een stukje van de volgorde op de NHL Draft bekend geworden. De NHL Play-offs zijn aanbeland in de Conference Finals en dus zijn er nog maar vier plekken op de draft lijst in de eerste ronde onzeker. 26 plekken zijn al zeker. De overige vier worden bepaald op basis van de resultaten van de ploegen die nog over zijn. Van de twee verliezers in de Conference Finals kiest de ploeg die als laagst is geëindigd in het reguliere seizoen als 27ste (of de ploeg die daarvan de draft pick in bezit heeft). De andere verliezer kiest als 28ste. In de Stanley Cup Final is het helder: de verliezer kiest als 29ste, de winnaar van de Stanley Cup kiest als 30ste en laatste in de eerste ronde. Dit is de laatste mock draft voordat alle posities bekend zijn. Als de play-offs voorbij zijn, komen 26 en 27 juni al snel dichterbij.

1 Reactie
  1. Jonas Moelans 8 jaar ago

    Hoi Jeroen,echt een goed artikel.

    Natuurlijk weten we inderdaad wie de eerste 2 of zelfs 3 picks gaan worden. Het is echter heel interessant om te zien wie er verder nog in deze draft zit. Hierbij heeft jou artikel heel goed geholpen. Ik zelf ben ook fan van de Pittsburgh Penguins en ben dit seizoen voor de eerste x naar Pittsburgh op vakantie geweest om daar 3 wedstrijden te gaan bekijken. Een absolute aanrader!

    Doe zo verder met je verslagen. Ze zijn goed en ik geniet ervan om deze te lezen. Het is leuk om ook eens in het Nederlands artikels over de NHL te lezen.

    Bedankt

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen