NHL Recap: Wisselvalligheid troef bij Detroit Red Wings

Na de drukte van de afgelopen dagen hielden ze het vannacht bij één wedstrijdje in de National Hockey League. Detroit Red Wings ontving in eigen huis de Florida Panthers, een duel tussen twee teams uit de Atlantic Division!

Detroit vs Florida

Het werd een evenwichtige partij waarin beide ploegen niet moesten onderdoen voor elkaar. Na amper een halve minuut kregen we al een doelpunt te zien van Florida, maar na twee (!) coach’ challenges werd dit doelpunt uiteindelijk afgekeurd.

Het was Detroit dat in de tweede periode wel op een legale manier kon scoren. Larkin kreeg de puck toegespeeld van de tegenstander en de rookie nam dit cadeautje dankbaar aan. Hij mocht op Luongo afgaan en zoiets laat hij niet liggen natuurlijk.

Daarna zag het er lange tijd naar uit dat Detroit de punten thuis zou houden, maar het was Smith die alsnog kon gelijkmaken vijf minuten voor tijd. Met een 1-1 stand gingen we de OT in en daarin namen de Panthers de bovenhand. Het was uiteindelijk Campbell die de winning goal maakte en Florida de overwinning schonk.

Door deze 2-1 overwinning van Florida vinden ze stilaan terug aansluiting met de playoff-plaatsen in de Atlantic Division. Detroit heeft toch nog één puntje gekregen en blijft daarmee op een derde plek staan. Uit de laatste zeven duels haalden de Red Wings telkens minstens één puntje (4-0-3). Bij Detroit wordt het stil aan tijd dat de sterren opstaan in dit deel van de competitie. Met uitzondering van Larkin, Zetterberg en Mrazek geven teveel spelers nog niet thuis.