Maple Leafs halen Bernier binnen

Door

St Louis Blues v Los Angeles Kings

De Toronto Maple Leafs hebben met de komst van Jonathan Bernier hun goaltending versterkt. De doelman komt over van de Los Angeles Kings, die in ruil voor Bernier doelman Ben Scrivens, aanvaller Matt Frattin en een keuze in de tweede ronde van de draft van 2014 of 2015 terugkrijgen.

Bernier heeft de potentie om als eerste doelman aan de slag te gaan in Toronto. In Los Angeles kreeg de Canadees, die als elfde gedraft werd in de eerste ronde van 2006, die kans niet. Dit kwam mede door de aanwezigheid van Jonathan Quick, die in 2012 nog de Conn Smythe Trophy won als meest waardevolle speler in de playoffs, toen de Kings voor de eerste maal in hun geschiedenis de Stanley Cup wisten te winnen.

In Toronto hoopt Bernier die kans wel te krijgen, al is de concurrentie ook daar niet mis. James Reimer bracht de ploeg dit jaar voor het eerst in 8 seizoenen tijd weer eens naar de playoffs. Hierin ging het echter faliekant mis, toen de Leafs in de laatste periode van game 7 een 4-1 voorsprong verspeelden tegen de Boston Bruins en verloren na overtime. Beide doelmannen zullen naar verwachting mogen gaan strijden om de positie als eerste doelman.

In Los Angeles weet Ben Scrivens dat hij binnengehaald word als tweede doelman achter Quick. Matt Frattin kende het afgelopen seizoen gemiddeld zijn beste seizoen tot dusver. In 25 wedstrijden kwam de 25-jarige Canadees tot 13 punten (7 goals). Assistent GM van de Kings Ron Hextall is blij met de prijs die voor Bernier verkregen werd. “Scrivens is een vechter, die doorvecht en hard werkt en daarmee complementair is aan Jonathan Quick. Frattin is een power forward met snelheid, goeie handen en een speler die goals kan maken.”

Aan de andere kant zullen ook de Maple Leafs tevreden zijn met hun aanwinst. Bernier kreeg in het reguliere seizoen in 14 wedstrijden gemiddeld slechts 1,88 doelpunten tegen per duel. Van alle doelmannen die meer dan 10 wedstrijden speelden in de NHL deed alleen Craig Anderson (Ottawa) het beter met een gemiddeld van 1,69 per duel in 24 wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen