Stanley Cup Final: Penguins winnen Game 1

Recaps
Vannacht was het dan eindelijk zover; Game 1 van de Stanley Cup Finals! In het Consol Energy Centre in Pittsburgh, PA, namen de Penguins en Sharks het tegen elkaar op. Pittsburgh wist uiteindelijk de zege binnen te slepen, want het werd 3-2 in het voordeel van de thuisploeg! Hoe die wedstrijd verliep? Rowdy van Grieken blikt terug.

Na ruim twaalf minuten tekende Bryan Rust voor de 1-0, waarna Conor Sheary een minuut later ook de 2-0 scoorde. De Sharks wisten in de tweede periode de stand weer gelijk te trekken, door een goal van Tomas Hertl en van Patrick Marleau. Toen het duel in de derde periode op overtime leek af te stevenen, scoorde Nick Bonino de 3-2. San Jose wist hierna Matt Murray niet meer te passeren, waardoor Pittsburgh zegevierde in eigen huis. Opvallend was het verschil in schoten op doel: 41 voor Pittsburgh, 26 voor San Jose.