NHL Recaps: New York Rangers en Dallas Stars winnen hun topduels

We staan op de drempel van een weekend vol hockey. Afgelopen nacht konden we er weer eens goed voor zitten. Liefst 12 duels barstten allemaal in hun eigen tijdzone los. Krakers als New York Rangers vs. St. Louis Blues, Ottawa Sentors vs. Vancouver Canucks en Dallas Stars vs. Winnipeg Jets stonden op het programma. Ed Versteeve, Jens Demuynck, Rowdy van Grieken en Jeroen Veenstra blikken maar wat graag terug.

New York Rangers – St. Louis Blues

IMG_20151113_064824
De topper van vannacht werd gespeeld in Madison Square Garden. De ploeg in vorm, New York Rangers (zes overwinningen op een rij), ontving de St. Louis Blues. Velen voorspelden vooraf een spannende wedstrijd met weinig doelpunten, goalies Lundqvist en Allen zijn namelijk aan een goed seizoen bezig. Niets was minder waar, we kregen maar liefst negen doelpunten te zien en Allen werd nog in de eerste periode gewisseld voor Elliott. De Rangers (11-2-2) wonnen uiteindelijk deze spektakelrijke wedstrijd met 6-3. De Blues (11-4-1) hadden nochtans een pak meer kansen, maar New York was een pak efficiënter.

Dallas Stars – Winnipeg Jets

IMG_20151113_064343

Lang was het spannend tussen Dallas Stars en Winnipeg Jets. Beide ploegen hielden elkaar tot 3-3 op nauwe afstand. In powerplay wist Jamie Benn de Stars op voorsprong te zetten met nog krap zes minuten te gaan. Daarvan konden de Jets niet meer terug komen. Door empty netters van Antoine Roussel en Vernon Fiddler kwam uiteindelijk een ruime 6-3 op het scorebord te staan.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators

IMG_20151113_064526

Een Canadees onderonsje in Vancouver vannacht, waar de Canucks de Senators ontvingen. Beide teams scoorde in de eerste periode een treffer, waarna Ottawa in het 2e deel een voorsprong nam. In de laatste minuten besliste Ottawa het duel door 3-1 te maken. Een powerplay goal van Edler bracht de eindstand op 3-2.

Boston Bruins – Colorado Avalanche

IMG_20151113_064617

Het werd een spannende wedstrijd in Boston met een doelpuntenrijke eerste periode. Boston had na amper zes minuten al een 2-0 voorsprong bij elkaar gespeeld. Lang kon men daar niet van genieten, want nog voor het einde van de eerste periode stond het alweer gelijk. Daarna was het wachten op het beslissende doelpunt tot in de derde periode, Duchene kon er met zijn zevende van het seizoen 2-3 van maken. De tweede overwinning op een rij voor Colorado (6-9-1), Boston (7-7-1) zit opnieuw in een mindere periode.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals

IMG_20151113_064706
Washington wou de nederlaag in Detroit van enkele dagen terug graag doorspoelen in Philadelphia. In een sterke wedstrijd maakten de Capitals het verschil in de tweede periode door drie unanswered doelpunten te maken. Ovechkin had daar zelfs nog een vierde bijgedaan, maar deze werd afgekeurd wegens offside. Zo heeft Ovi ook deze nacht niet het record van Fedorov kunnen verbreken. Washington (11-4-0) won trouwens met 2-5 van Philadelphia (5-8-3).

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild

IMG_20151113_064811
Carolina begon verschroeiend aan de wedstrijd en kwamen al snel 2-0 voor. Een dik verdiende voorsprong gezien de kansen (18-5), maar Minnesota vocht terug. Via doelpunten van Zucker en Vanek kwamen ze terug op gelijke hoogte, waardoor de wedstrijd beslist zou worden in overtime. Daarin ging het goed op en neer, maar uiteindelijk kon opnieuw Zucker scoren waardoor Minnesota (10-3-2) met 2-3 van Carolina (6-9-1) won.

Tampa Bay Lightning – Calgary Flames

IMG_20151113_064448

Tampa Bay is in eigen huis nog niet heel dominant dit seizoen. Calgary Flames valt ronduit tegen tot zover. Na een doelpuntloze eerste periode, namen de Bolts de leiding in de tweede. Bennett bracht de Flames langszij. In de slotperiode besliste Tampa Bay het duel door goals van Stamkos en Johnson.

Florida Panthers – Buffalo Sabres

IMG_20151113_064435

Jaromir Jagr en Jack Eichel schelen 24 jaar. Een mooi duel tussen een legende en een aankomende superster vannacht in Florida. Het werd de avond van Buffalo; zij stapten met een 3-2 zege van het ijs. Jagr (1 assist) en Eichel kwamen niet tot scoren.

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs

IMG_20151113_064418

Nashville is in topvorm, iets wat je van Toronto niet kan zeggen. Toch hadden de Predators 42 minuten nodig om goalie Reimer te verschalken. Niet veel later scoorde Bozak de gelijkmaker. Het duel werd beslist in de vijfde ronde van de shootout; Peter Holland scoorde de enige shootout treffer namens Toronto. De eerste back-to-back zege van de Leafs dit seizoen.

Chicago Blackhawks – New Jersey Devils

IMG_20151113_064357

Patrick Kane leek een heldenrol op zich te nemen, maar verwerd van held tot schlemiel. Kane opende de score en assisteerde bij de gelijkmaker van Artemi Panarin dik zes minuten voor tijd. Met nog +/- 2,5 minuut te gaan pakte Kane echter een high-sticking penalty ten opzichte van Sergey Kalinin en dat werd de Blackhawks fataal. Kalinin scoorde vrijwel meteen een powerplay goal en besliste daarmee het duel in het voordeel van New Jersey Devils.

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers

IMG_20151113_064328

Op het vierde schot van het duel had Mike Smith geen antwoord, maar na Taylor Hall wist niemand de doelman te passeren. Smith stopte 27 schoten en zag toe hoe zijn teamgenoten Anders Nilsson meermaals wisten te verschalken. Ekman-Larsson, Doan, Elliott en Domi verzorgden de productie voor een 4-1 zege.

Los Angeles Kings – New York Islanders

IMG_20151113_070453

Brock Nelson opende de score voor New York Islanders in Los Angeles, maar de thuisploeg wist toch de zege te pakken. Een powerplay goal van Drew Doughty vanaf de blauwe lijn zette beide ploegen op gelijke hoogte. In periode twee stuiterde de puck via Milan Lucic in het net voor een 2-1 voorsprong. Dankzij goed keeperswerk van Jhonas Enroth trokken de Kings de zege uiteindelijk over de streep.