NHL Deadline Trade Update [4 Days Left]

Door

We zijn vandaag, donderdag 23 februari 2012, nog slechts vier dagen verwijderd van de NHL trade deadline voor dit seizoen. Het is vaak een van de meest chaotische en veelbesproken weken tijdens het lange NHL-seizoen. Sport Amerika wil er zeker van zijn dat jij als ijshockeyfan helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste trades en meest hardnekkige geruchten. Jules Zane en Jeroen Veenstra praten je daarom tot aan de deadline iedere dag rond lunchtijd helemaal bij over de laatste transacties in de National Hockey League.

—–

Antoine Vermette maakte de meest interessante overstap van de dag. De speler van Columbus, met een resterend contract van 3 seizoenen ter waarde van $3.750.000, verdedigt per direct de kleuren van de Phoenix Coyotes. In ruil daarvoor krijgt Columbus de beschikking over een 2nd round draft pick (verkregen door Phoenix van Ottawa) en een 5th round draft pick in 2013. Indien de Coyotes een play-off ronde overleven, zal die 5th een 4th round draft pick worden. Officieel wordt ook goalie Curtis McElhinney meegestuurd van Arizona naar Ohio, maar hij is langdurig geblesseerd met een abdominale kwetsuur en zal waarschijnlijk niet in actie voor zijn contract deze zomer verloopt. Deze overstap is daarmee puur administratief, maar Phoenix zou zonder deze move het maximum van 50 contracten overschrijven.

—–

De discussie over de positie van Tuomo Ruutu bij de Carolina Hurricanes is definitief tot een einde gekomen. De Fin heeft een nieuw contract getekend bij zijn huidige ploeg en daarmee is een vertrek definitief van de baan. Ruutu tekent een contract voor 4 jaar, met een cap hit van $4.750.000. Daarmee gaat de Finse wingers er bijna een miljoen op vooruit, want zijn oude contract had een waarde van 3,8 miljoen per jaar. In de eerste 3 jaar van zijn nieuwe contract, dat aankomende zomer in gaat, heeft hij een no-trade clausule in zijn contract staan. Gedurende zijn laatste contractjaar is die clausule niet meer geldig. Ruutu leek gisteravond al niet meer te vertrekken, want hij raakte licht geblesseerd en is mogelijk twee tot drie weken niet beschikbaar.

—–

Het is nog heel goed mogelijk dat de Minnesota Wild nog voor het verstrijken van de trade deadline een doelman gaan verhandelen, maar wie dat dan zal zijn is nog de vraag. De Wild kunnen voornamelijk in de aanval nog wel een bredere bezetting gebruiken, maar in de doelmannen zit men in Minnesota vrij ruim. Niklas Bäckström is normaal gesproken eerste doelman, met als back-ups Josh Harding en Matt Hackett. Harding heeft al eerder aangegeven graag ergens een kans als eerste doelman te willen krijgen, dus een trade rond Harding lijkt het meest voor de hand liggend. Hackett is echter vandaag opgeroepen voor de Wild, vanwege een lichte blessure van Harding. Daarmee lijkt een trade weer verder weg, maar met nog 4 dagen te gaan is er nog van alles mogelijk.

—–

Todd Bertuzzi lijkt zijn verblijf bij de Detroit Red Wings te verlengen. Bertuzzi zit in het laatste jaar van een tweejarig contract ($1.9 mln per seizoen) en is dichtbij een nieuw contract, met een waarde van $2.200.000 per jaar. Hoe lang dit contract loopt is onduidelijk. De ervaren winger speelt bij Detroit veelal in de toplijn, samen met Pavel Datsyuk en Johan Franzen. Dat leverde in 54 wedstrijden 12 doelpunten, 17 assists en een rating van +21 op.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen