Capitals missen Ovechkin niet

Door

Washington Capitals v Philadelphia Flyers

De Washington Capitals kunnen zonder Alex Ovechkin. Dat heeft de wedstrijd tegen Philadelphia Flyers tenminste uitgewezen. De Russische captain ontbrak wegens een blessure. Het weerhield de Capitals er echter niet van de Flyers met 7-0 te kleineren. Het duel werd ontsierd door een massale vechtpartij in de derde periode.

Vrijwel alle goals vielen in de tweede periode. Na de eerste periode was het nog maar 1-0 door een goal van Nicklas Backstrom. In de tweede periode zorgden Joel Ward (2x), Jason Chimera, Troy Brouwer en Nicklas Backstrom met zijn tweede goal van de avond voor een 6-0 tussenstand. Joel Ward maakte in de derde periode zijn hattrick compleet door uit de powerplay de 7-0 aan te tekenen. Voor Capitals-goalie Braden Holtby was het de eerste shutout van het seizoen.

De emoties liepen vooral bij de teleurgestelde Flyers hoog op. Zo hoog, dat er een massale vechtpartij uitbrak, waarbij zelfs goalie Ray Emery helemaal door het lint ging.

Washington hoopt zaterdag tegen de Florida Panthers weer te kunnen beschikken over Alex Ovechkin, die met tien gemaakte goals gedeeld tweede staat op de topscorerslijst. Twee goals achter topscorer Alexander Steen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen