NHL Recaps: Detroit Red Wings sukkelt verder

Door

Na de acht duels van dinsdag, kregen we er vannacht ‘slechts drie’ voorgeschoteld in de NHL. Maar goeiedag, wat een krakers op voorhand! Detroit Red Wings vs Washington Capitals, Winnipeg Jets vs Vancouver Canucks en last but not least, Edmonton Oilers vs. Chicago Blackhawks. Jens Demuynck, Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug

Detroit Red Wings – Washington Capitals

IMG_20151119_070412

Detroit Red Wings (9-8-1) komt maar niet op stoom. De ploeg van Blashill is nog steeds zoekende naar de juiste lines. Washington is prima op weg (11-4-1) en kwam op bezoek in Joe Louis Arena.

Dylan Larkin zette Detroit vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Williams bracht de ploegen in P1 op gelijke hoogte. Goalies Mrazek en Holtby zorgden met enkele puike saves dat met een 1-1 stand OT werd gehaald. Daarin besliste Kuznetsov voor de Caps het duel.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks

IMG_20151119_070551

 

Zowel de Jets (8-9-2), als de Canucks (7-6-6), bevonden zich te midden van een reeks van nederlagen en wilden hier vannacht een einde aan maken, toen Winnipeg en Vancouver elkaar ontmoetten in het MTS Center vannacht.

De tweede lijn van Winnipeg kwam vannacht helemaal tot leven, want zowel Drew Stafford als Mark Scheifele scoorden tweemaal plus één assist, terwijl Mathieu Perreault drie assists liet noteren. Daniel Sedin scoorde in de tweede periode nog de gelijkmaker, maar door het sterke werk van de tweede lijn won Winnipeg met 4-1.

 

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks

IMG_20151119_070300

Weer geen zege voor Edmonton Oilers en dat zat er ook de hele avond niet in. De avond van de Oilers kenmerkte zich door het woord ‘vechtlust’. Chicago Blackhawks pakte een 0-2 voorsprong, maar de Oilers kwamen langszij. Ook een 2-3 voorsprong werd goed gemaakt, maar een voorsprong werd niet genomen. De Blackhawks wonnen in OT dankzij een goal van Marian Hossa.

Ook leuk om te lezen