Flyers slepen zevende wedstrijd uit het vuur

De Buffalo Sabres keerden met een 3-2 voorsprong in wedstrijden terug naar de eigen HSBC Arena en konden de series tegen de Philadelphia Flyers dus in eigen huis beslissen. De Flyers wensten hier echter niet aan mee te werken en wonnen zondag dit beladen duel met 4-5 na overtime.

Buffalo begon bijzonder goed aan het duel. Oudgediende Rob Niedermayer zorgde via een wrist shot na ruim twee minuten voor de 1-0 en zes minuten later verdubbelde Thomas Vanek deze voorsprong via een tip-in tijdens een power play-situatie.

Na bijna een kwartier bracht Danny Briere de spanning weer terug door na een fraaie pass van Scott Hartnell de 2-1 achter Buffalo-goalie Ryan Miller te schieten. Toch gingen de Sabres met een voorsprong van twee doelpunten de eerste onderbreking in, want vijf minuten na de aansluitingstreffer was het wederom Vanek die tijdens een power play-situatie het net wist te vinden.

Dit derde doelpunt van de thuisploeg bracht de goalie-carrousel van Philadelphia meteen weer op gang. De Flyers kunnen het hele seizoen al geen definitieve beslissing maken over wie de vaste eerste keeper van de ploeg is. Deze wedstrijd mocht Michael Leighton beginnen, maar nog voor de eerste periode voorbij was, werd hij alweer vervangen door Brian Boucher.

Boucher verving Leighton met verve, want in het restant van de wedstrijd stopte hij vierentwintig van de vijfentwintig schoten die hij op zich af zag komen. Alleen een schot van Nathan Gerbe na een kwartier in de tweede periode was hem te machtig. Op dat moment hadden de Flyers de stand alweer gelijk getrokken via goals van James van Riemsdyk en wederom Briere, maar aan het eind van de tweede periode keken ze dus toch weer tegen een achterstand aan.

Halverwege de derde periode werd ook deze achterstand weggepoetst via een goal van Hartnell en met deze goal werd dus een verlenging afgedwongen in de wedstrijd die gewonnen moest worden. En gewonnen werd er uiteindelijk ook, want Ville Leino zorgde er na vijf minuten in overtime voor dat er een beslissende zevende wedstrijd komt in Philadelphia.