Titanenstrijd NHL Eastern Conference stelt niet teleur

Door

 

Het was zonder twijfel de vooraf meest besproken NHL game van het weekend en de fans zijn zeker niet teleurgesteld. De wedstrijd in de TD Garden in Boston tussen de Bruins en de New York Rangers, respectievelijk de nummers 2 en 1 in de Eastern Conference, eindigde in een zwaarbevochten 3-2 overwinning in overtime voor de ploeg uit New York.

Het duel begon zoals zoveel wedstrijden tussen deze twee Original Six teams; veel harde hits, hoge snelheid en weinig doelpunten. Van de afgelopen 17 duels tussen beiden eindigden er 14 met 1 goal verschil en zes wedstrijden eindigden zelfs in 1-0, al dan niet in OT. Het spektakel barste echter los in de tweede periode, met eerst een knappe goal van Callahan, het snelle en mooi uitgespeelde antwoord van Ference, daarna weer Gaborik voor de Rangers en laat in de periode toch de 2-2 gelijkmaker door McQuaid.

De derde periode bleeft ondanks verscheidene late powerplays doelpuntloos en een overtime moest uitkomst brengen en de vraag beantwoorden wie de nieuwe nummer 1 van het oosten zou worden. Dat werden uiteindelijk de Rangers, die op een mooie backhand van sniper Marian Gaborik (foto) – zijn 25ste doelpunt van dit seizoen – met nog 4 seconden op de klok aan het langste eind trokken, maar het geeft voor de Broadway Blueshirts een bittere nasmaak dat dit moest gebeuren op een powerplay die volgde na een levensgevaarlijke boarding hit van Ference op Ryan McDonagh. De jonge verdediger bleef schreeuwend van de pijn liggen en werd langere tijd behandeld door de medische staf, alvorens hij voorzichtig van het ijs af werd geholpen.

De emoties waren al hoog opgelopen en de referees wisten met moeite de laatste minuten in goede banen te leiden. De woedende reactie van Bruins’ goalie Tuukka Rask na het doelpunt van Gaborik sprak boekdelen en de teleurstelling in Beantown zal groot zijn dat zij niet als nieuwe nummer één de week in kunnen. Kort na de wedstrijd lieten de Rangers weten dat de precieze status van Ryan McDonagh nog niet duidelijk was, maar dat hij wel met de ploeg mee naar huis kon vliegen.

Momenteel worden de beide ploegen weer door twee punten gescheiden. De NY Rangers blijven met 30 gewonnen, 12 verloren en 4 in OT verloren duels met 64 punten koploper in de Eastern Conference. Over de gehele league gezien staan ze één punt achter de Detroit Red Wings, die gisteravond de eerste plek pakten door de Columbus Blue Jackets met 3-2 te verslaan na een shootout.

Kijk hier naar de highlights van deze schitterende wedstrijd tussen de Bruins en de Rangers:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen