Flyers na kraker aan de leiding in NHL

Door

Het was vannacht, zoals vooraf verwacht, een ouderwetse kraker in de top van de NHL. In het Wells Farge Centre in Philadelphia namen de Philadelphia Flyers de leiding over in de NHL door de Pittsburgh Penguins met 3-2 te verslaan. Zoals de score al doet vermoeden was het een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan. ,,Intern bleven we praten over de 1e plek, proberen om de beste in deze competitie te zijn en vanavond hadden we het in eigen hand. Ik ben blij dat we de leiding hebben kunnen pakken,”aldus Peter Laviolette, coach van de Flyers.

De Flyers blijken dit jaar een angstgegner te zijn voor hun rivalen uit Pittsburgh. Van de vier ontmoetingen dit jaar wisten de Flyers er drie te winnen, inclusief de overwinning van afgelopen nacht.

Niet alleen namen de Flyers de leiding over in de NHL maar ook in de Atlantic Division staan ze nu bovenaan. Tevens maakte de Flyers een einde aan winstreeks van twaalf wedstrijden op rij die de Penguins ‘het’ te kloppen team in de NHL maakte.

Grote man bij de FLyers was Scott Hartnell. Met een assist en de winnende goal drukte de left winger zijn stempel op de wedstrijd, zij het dat de winnende goal slechts een van richting veranderd schot van Chris Pronger was. Ook Claude Giroux scoorde wederom tegen de Penguins waardoor zijn totaal aantal goals tegen de Penguins dit seizoen op vier komt te staan.Voor de Penguins was Evgeni Malkin, wiens meedoen vooraf twijfelachtig was, op schot. Malkin tekende voor beide goals van de Penguins, waarbij er één werd voorbereid door Sidney Crosby. Door deze assist vna Crosby wordt zijn streak van achttien wedstrijden op rij met een punt uitgebreid naar negentien.

Tijd om feest te vieren of te treuren is er echter nauwelijks. De Penguins moeten om 1.00 uur vannacht (Nederlandse tijd) in eigen huis alweer aan de bak tegen de New York Rangers, terwijl de Flyers naar Canada moeten om daar aan te treden tegen de Montreal Canadiens.  

Foto: images.ctv.ca

Ook leuk om te lezen