Bruins en Rangers winnen

Door

Boston Bruins v Toronto Maple Leafs - Game Four

De Boston Bruins hebben opnieuw gewonnen in het Canada Centre van Toronto. Tegen de Toronto Maple Leafs werd het deze keer na overtime 4-3. In de series staat het nu 3-1 voor de Bruins.

Na de eerste periode waren het nog de Maple Leafs die op voorsprong stonden. Joffrey Lupul met zijn derde goal in de play-offs en Cody Franson met zijn eerste zetten een 2-0 tussenscore neer. Met name dankzij twee goals op de powerplay kwam Boston in de tweede periode op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong. Laat in de tweede periode werd het 3-3 en dat was ook de score na drie periodes. De game winning goal werd in overtime gescoord door David Krejci (foto), die eerder in de wedstrijd ook al twee goals scoorde en dus een hattrick maakte. David Krejci was de eerste speler met een hattrick in de play-offs in Toronto sinds ene Wayne Gretzky datzelfde op 29 mei 1993 deed namens Los Angeles Kings.

New York Rangers heeft in Madison Square Garden de series tegen Washington Capitals gelijk getrokken. De Rangers wonnen met 4-3, waardoor het in de series nu 2-2 staat. Het lukte New York de afgelopen twee wedstrijden vooral goed om topscorer Alex Ovechkin zo min mogelijk te laten schieten. Ovi kwam in game 3 tot twee schoten en in deze wedstrijd zelfs maar tot één schot op goal. Matthieu Perreault scoorde namens de Capitals wel twee keer, maar dat was niet genoeg op de Rangers van winst te houden. Vrijdag beginnen de Rangers en Capitals aan de vijfde wedstrijd in deze series, dan zal Washington weer de thuishaven zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen