Miller-loze Sabres winnen van Sharks

Boston Bruins v Buffalo Sabres

Zonder Ryan Miller op de loonlijst wonnen de Buffalo Sabres van de San Jose Sharks. Miller, die vlak voor de wedstrijd werd verruild naar St. Louis Blues, werd vervangen door Jhonas Enroth en de Zweed deed dat vakkundig. De doelman stopte 36 schoten voor een 2-4 overwinning.

Enroth hoorde pas enkele minuten voor het begin van de wedstrijd dat hij zou spelen. De Sabres moesten zelfs een voormalige video-scout vastleggen met een tryout-contract, om maar een backup-goalie op te kunnen stellen. Ryan Vinz wist niet wat te doen: “Ik was zo nerveus bij de start, ik vroeg teammanager Dave Williams waar ik heen moest gaan en wat ik moest doen. Maar gelukkig maakten ze er voor mij een mooie ervaring van.” De doelman hoefde niet in actie te komen.

Vinz zag toe hoe Enroth zijn ploeg naar alweer de derde zege op een rij sinds de Olympische break leidde. Het aantal schoten was dik in het voordeel van de Sharks (38-20), maar dankzij 3 goals in de derde periode en goed keeperswerk van Enroth bleken de Sabres de sterkste. Tyler Myers (twee assists en een empty net goal) was belangrijk voor de hekkensluiter.

Blues – Ducks

De St. Louis Blues verloren hun eerste duel na de ruil. Bruce Boudreau, coach van de Anaheim Ducks, boekte in het duel zijn 300ste overwinning in de NHL als coach. Andrew Cogliano opende na drie minuten de score en dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd.