Roloson blijft in Florida

Door

Dwayne Roloson verdedigt ook komend seizoen het doel van de Tampa Bay Lightning. De 41-jarige goalie, die komende vrijdag een free agent zou zijn geworden, tekende namelijk een nieuw contract bij de finalist van de Eastern Conference dat hem voor drie miljoen dollar één jaar langer aan de club uit Florida bindt.

Roloson kwam in januari over in een trade met de New York Islanders en heeft in het half jaar dat hij voor de Lightning heeft gespeeld aangetoond dat hij ondanks zijn respectabele leeftijd nog altijd van grote waarde kan zijn voor de club.

In het halve jaar dat Roloson voor zijn nieuwe club speelde zette hij al indrukwekkende cijfer neer, want met een record van achttien overwinningen en zestien nederlagen, waarvan vier na overtime, gemiddeld 2,56 doelpunten tegen per wedstrijd en een save percentage van 91,2% had de veteraan een groot aandeel in de plaatsing voor de play-offs.

Gedurende het naseizoen ging de veteraan door waar hij mee bezig was. Mede dankzij zijn uitstekende keeperswerk (tien overwinningen tegen zes nederlagen, 2,54 goals tegen per wedstrijd en een save percentage van 92,4%) reikten de Lightning uiteindelijk dus tot de finale van de Eastern Conference, waarin ze pas na zeven wedstrijden hun meerdere moesten erkennen in de latere Stanley Cup-kampioen, de Boston Bruins.

Foto: pittsburgh.cbslocal.com

 

Ook leuk om te lezen