Penguins kruipen richting kop na vlakke zege op Panthers

Door

 

Een hoogstaande wedstijd was Pittsburgh – Florida absoluut niet, maar door de achtste overwinning op een rij van de Penguins ligt de strijd om de koppositie in de Eastern Conference weer helemaal open. De Panthers verloren na een shootout en liepen dus nog wel een puntje uit op de concurrentie in de strijd om een plaats in de playoffs.

De eerste periode had weinig om het lijf. De Panthers hadden de overhand in het aantal schoten (12-6). Zowel Simon Despres (die de zieke Paul Martin verving) als Zbynek Michalek raakten namens de Penguins de paal. Tegen het einde van de periode was er een hoge druk op Penguins doelman Fleury tijdens een powerplay van Florida, maar goals leverde dat niet op.

Ook in de tweede periode hadden de Panthers het beste van het spel. Dat leverde na 7 minuten de 1-0 op. Wojtek Wolski schoot de puck naast en tegen de muur, maar Tomas Fleischmann kon daardoor de puck in een leeg doel schieten. Jason Garrison (Florida) raakte niet veel later ook de paal.

Toen Steve Sullivan vroeg in de derde periode de 1-1 maakte en Krystoffer Barch een 4 minuten minor kreeg voor high-sticking, leek de wedstrijd de hele andere kant op te kantelen. De PP van de Penguins stelde echter opnieuw teleur, daarmee vielen sinds de blessure van verdediger Kris Letang 0 doelpunten in de laatste 14 PP situaties.

Pascal Dupuis leek even later de 2-1 te hebben gemaakt. De scheidsrechters gaven al een doelpunt, maar na de video review bleek de puck de doellijn nog helemaal niet gepasseerd te hebben.

Beide ploegen speelden geen hoogstaande wedstrijd, waardoor de wedstrijd voortkabbelde richting het einde. Echte kansen kwamen niet meer tot stand, laat staan doelpunten.

Daarmee ging de wedstrijd naar een overtime, maar ook die kon geen winnaar aanwijzen, waarna de shootout volgde. Daarin waren de Penguins superieur. James Neal schoot de puck voorbij doelman Theodore, waarna Wojtek Wolski miste. Ook Evgeni Malkin scoorde bij zijn poging. Daardoor moest Samuelsson scoren, maar zijn inzet verdween miste het doel volledig.

Door de derde nederlaag op rij van de New York Rangers(tegen de Chicago Blackhawks) komt voor de Penguins de koppositie in de Eastern Conference ineens weer in beeld. Het gat is nog 4 punten. Beide ploegen treffen elkaar nog 2 keer onderling. In totaal hebben beide ploegen nog 15 wedstrijden te gaan.

De Panthers hebben een voorsprong van 3 punten op de Washington Capitals in de strijd om de eerste plaats in de Southeast Division. Ook de Winnipeg Jets(plaats 9 in de Eastern Conference en nummer 3 in de Southeast Division) hebben een achterstand van 3 punten op de Panthers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen