Redskins verzekeren zich van tweede keus in Draft

Door

 

Terwijl de headlines gedomineerd worden door Peyton Mannings zoektocht naar een nieuw team lijkt een andere quarterback zo goed als zeker te weten waar hij volgend seizoen zal spelen. Jay Glazer van FOX Sports wist gisteravond te melden dat de Washington Redskins een overeenkomst hebben bereikt met de St. Louis Rams waardoor het team uit de hoofdstad over de tweede keus in de draft zal beschikken. Daarmee zullen de Redskins zo goed als zeker Baylor quarterback Robert Griffin III gaan selecteren.

In ruil voor de tweede keus krijgt St. Louis de zesde keus in de eerste en tweede ronde van de draft dit jaar, en daarnaast Washingtons keus in de eerste rondes in 2013 en 2014.

De ruil zal pas dinsdag officieel gemaakt kunnen worden wanneer het nieuwe seizoen officieel begint en trades weer zijn toegestaan. Volgens bronnen waren ook de Cleveland Browns agressief in het bieden voor de keuze van de Rams, maar kregen zij op het laatste moment te horen dat Washington de gelukkige was.

Doordat de Rams al beschikken over een franchise quarterback in Sam Bradford vonden zij zichzelf in de perfecte situatie om hun tweede keus te verhandelen aan een team dat nog altijd op zoek is naar een speler die de belangrijkste rol op het veld kan vervullen.

Washington is al jaren op zoek naar een franchise quarterback, en haalt met Robert Griffin III de meest recente winnaar van de Heisman Trophy in huis. Tijdens zijn vier seizoenen bij Baylor speelde Griffin 40 wedstrijden, en gooide daarin voor 10.071 yards, 77 touchdowns en 17 interceptions. Daarnaast rushte hij voor 2.199 yards en 32 touchdowns.

Ook leuk om te lezen