Bruins winnen ook tweede wedstrijd

De Boston Bruins hebben maandagavond ook de tweede wedstrijd in de halve finale tegen de Philadelphia Flyers gewonnen. Hierdoor keren ze met een 2-0 voorsprong huiswaarts voor de volgende twee wedstrijden in de eigen TD Garden.

De Flyers waren maandagavond nog prima gestart voor het uitzinnige thuispubliek. De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of James van Riemsdyk had Philadelphia al op voorsprong gezet. Negen minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld en wederom was het van Riemsdyk die het net wist te vinden, dit keer door middel van een rebound tijdens een power play-situatie.

Toch gingen de Flyers niet met een voorsprong de eerste onderbreking in, want ze zagen de Bruins in een tijdsbestek van anderhalve minuut weer langszij komen. Eerst was het Chris Kelly die de achterstand verkleinde door de puck uit een rebound achter Flyers-goalie Brian Boucher te werken. Vervolgens zorgde Brad Marchand met een afstandsschot voor de gelijkmaker.

In het restant van de reguliere speeltijd wisten beide keepers het doel schoon te houden. In feite waren het zelfs drie keepers, want zoals wel vaker deze play-offs wisselden de Flyers gedurende de wedstrijd hun goalie. Dit keer had het echter niets met vorm te maken, maar was Boucher tijdens een save geblesseerd geraakt. Hierdoor miste hij de laatste negen minuten van de tweede periode, maar aan het begin van het derde bedrijf had hij zijn plek tussen de palen weer ingenomen.

Een verlenging moest dus de beslissing brengen in dit duel en daar waren vooral de Bruins erg blij mee. In de derde periode werden zij namelijk vrijwel geheel gedomineerd door de Flyers en ze mochten goalie Tim Thomas wederom zeer dankbaar zijn, want hij wist tijdens deze periode tweeëntwintig schoten van de thuisploeg te keren.

In de verlenging was het de uitblinker van de vorige wedstrijd die het duel besliste. David Krejci, zaterdag nog verantwoordelijk  voor vier punten, scoorde na een kwartier in overtime namelijk de beslissende treffer. In eerste instantie werd de goal niet erkend door de scheidsrechters, maar nadat het schot van Krejci door de arbitrage was herzien, werd de goal alsnog toegekend en gingen de Bruins dus als winnaar van het ijs.