Mavericks verrassen met zege tegen Lakers

Jason Kidd was maandagavond de gevierde man bij de Dallas Mavericks gedurende de verrassende zege op de Los Angeles Lakers. De 37-jarige point guard had, met nog 3 seconden op de klok, een prachtige steal waarbij hij de bal van Pau Gasol ontfutselde. Gasol maakte daarop een fout op Kidd, die vervolgens een van de twee vrije worpen raak gooide. Het bleek genoeg te zijn voor een nipte, en verrassende, 96-94 zege.

Voor de Mavs was de Duitser Dirk Nowitzki in goede vorm met 28 punten en haalden nog vier Mavs spelers tien of meer punten deze maandagavond.

Bij de thuisploeg was dat allemaal anders. Ja, Kobe Bryant had een goede game met 36 punten, maar de steun van zijn teamgenoten bleef achterwege. Alleen Lamar Odom en Gasol zorgden allebei nog voor 15 punten.

Ondanks alles leek de thuisploeg maandagavond lang game 1 van de halve finale in de Western Conference winnend af te sluiten. Tot drie minuten voor het einde hadden de Lakers een voorsprong van vijf punten. Eerder in de het derde kwart was de voorsprong zelfs zestien punten. Het bleek allemaal niet genoeg te zijn voor de regerend kampioen.

,,Ik heb geen idee wat er allemaal gebeurde, maar voor mijn gevoel hebben we dit duel weggegeven. We leken in het derde kwart goed weg op te zijn naar een zege, maar opeens stopten wij met het sterke aanval en verdedigingsspel. Dat kan niet als je in de play-offs speelt,” oordeelde Lakers-coach Phil Jackson na afloop.

De Lakers krijgen woensdagnacht de kans om zich te revancheren voor de nederlaag. In Staples Center staat dan game 2 in de serie op het programma.