NBA Recap: Pacers capituleren in overtime tegen Cavs

Door

Indiana Pacers

De Indiana Pacers hebben zich vannacht van een prima kant laten zien. In eigen huis werd de nummer één van het oosten, de Cleveland Cavaliers van LeBron James en consorten, tot overtime gedwongen. Daarin moesten de Pacers evenwel alsnog capituleren: het werd 111-106.

Vooral George Hill had het op z’n heupen. Hoewel hij door toedoen van zijn zoon niet meer beschikt over het inmiddels beruchte en door velen bekritiseerde Sisqo-kapsel, bleef Hill een opvallende verschijning op het veld. Met 23 punten, waarvan 4 driepunters, was hij de meest productieve Pacer op het veld.

Ook Myles Turner beleefde een uitstekende avond. Hij scoorde veertien punten, pakte tien rebounds, maar maakte vooral furore door een weergaloze block op niemand minder dan King James himself. Normaal gesproken kan je je maar beter bergen als LeBron richting de basket galoppeert, maar Turner dook niet weg en zette een van zijn grote handen tegen de bal. Smothered chicken, double time!

Niet dat James door die ene block bij de pakken neer ging zitten, trouwens. Hij had – als altijd – een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Met 24 punten, 12 rebounds en 6 assists zette hij een mooi rijtje neer, en hij hoefde alleen Kyrie Irving (25 punten) voor zich te dulden wat betreft de scores.

Los van Irving en James waren ook de andere drie basisspelers van de Cavaliers (Kevin Love, J.R. Smith, Tristan Thompson) goed voor dubbele cijfers. Van de bankzitters hoefden ze het niet te hebben: alleen Timofey Mozgov en Iman Shumpert sprokkelden wat puntjes binnen. Misschien dat Kevin Love daarom mee mocht op de foto?

Great OT road win #squadUP #ontothenext #HELLYEAHHHHimadethepic

A photo posted by @kevinlove on

De Cavaliers blijven door de zege op de Pacers ongeslagen onder de zittende coach Ty Lue. Het was bovendien alweer de zevende overwinning in acht wedstrijden tijd, en de voorsprong op de oostelijke nummer twee Toronto is nog altijd fors te noemen. De Pacers staan ondertussen achtste in de Eastern Conference, maar kunnen donderdag tegen de Nets weer een W pakken.

Nuggets laten Raptors naar adem happen
De nummer één na laatst in het westen tegen de nummer twee in het oosten: dat is een inkoppertje, toch? Vannacht in elk geval niet. De Denver Nuggets maakten namelijk vakkundig gehakt van de naar adem happende Toronto Raptors. In Colorado werd het 93-112.

Grote man, en volgens velen All-Star in de toekomst, was rookie Nikola Jokic. Met 27 punten en 14 rebounds was hij de enige echte superster van de Nuggets. De 20-jarige Serviër was zelf ook verbaasd over zijn succes in Denver. “Toen ik hier heen kwam had ik niet het idee dat ik zou gaan spelen.”

Ook Jokic’ coach Mike Malone was lovend over het optreden van zijn zomerse aanwinst. “Elke keer als ik denk dat hij aan zijn plafond zit… Van al die andere jonge jongens in New York, Milwaukee en Minnesota ken ik de naam niet. Maar ik weet wel hoe hij heet: Nikola Jokic. Ik zou hem voor geen goud willen ruilen.”

Naast Jokic was ook Will Barton (twintig punten, zeven rebounds, twee blocks) op dreef, en liet Randy Foye zien dat hij een uiterst efficiënte speler is. In de 24 minuten die hij speelde schoot hij slechts 7 keer, maar daarvan waren wel 6 schoten raak. Belangrijker nog: hij schoot vier van zijn vijf driepuntsballen in het netje.

Aan de zijde van de Raptors ging weinig goed, tot grote frustratie van coach Dwane Casey, die de wedstrijd na afloop een ongelooflijke “stinker” noemde. Hoewel hij de ijle lucht — Denver is ligt op hoogte — indirect als schuldige aanwees, was hij toch vooral kwaad op zijn spelers die volgens hem de box score als wc-papier konden gebruiken.

Amen.

Score Sheet
Cleveland Cavaliers @ Indiana Pacers: 111-106 (OT)
Detroit Pistons @ Brooklyn Nets: 105-100
Dallas Mavericks @ Atlanta Hawks: 97-112
Memphis Grizzlies @ New Orleans Pelicans: 110-95
Washington Wizards @ Oklahoma City Thunder: 98-114
Orlando Magic @ San Antonio Spurs: 92-107
Toronto Raptors @ Denver Nuggets: 93-112
Chicago Bulls @ Utah Jazz: 96-105 (OT)
Milwaukee Bucks @ Sacramento Kings: 104-111

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen