Kevin Love en Danilo Gallinari verlengen contract

Door

 

Een dag nadat de honkbalwereld ontplofte omdat Prince Fielder voor een slordige 214 miljoen dollar de komende negen jaar voor de Detroit Tigers gaat spelen, zetten twee NBA spelers hun krabbel onder een nieuw contract. Kevin Love blijft in Minnesota en gaat 64 miljoen dollar verdienen de komende vier seizoenen. Danilo Gallinari verlengt zijn contract bij de Denver Nuggets. Tijd om deze twee deals te analyseren.

Kevin Love maakte vorig jaar naam bij de Timberwolves. De 23-jarige power forward was goed voor 20 punten en 15 rebounds per wedstrijd. Mister Double Double pakte zelfs het record van legende Moses Malone af door 52 wedstrijden op rij meer dan 10 punten en 10 rebounds te scoren. Toch was Love het enige lichtpuntje dat seizoen in een crappy Minnesota team.

Niets leek er dan ook op dat de organisatie kans zou maken om hun sterspeler voor langer te binden. Hoe snel kan het veranderen. Een nieuwe coach en een Spaanse spelverdeler doen wonderen. Kurt Rambis maakte plaats voor de ervaren Rick Adelman, juist wat de jonge en talentvolle T-Wolves nodig hadden. De spelers konden maar niet wennen aan de triangle offense van Rambis. De komst van spelverdeler Ricky Rubio maakte het plaatje compleet.

Ze zijn niet langer het lelijke eendje van de NBA. Als je van spektakel houdt, dan kijk je dit seizoen wedstrijden van de Timberwolves. Love en Rubio hebben duidelijk een klik met elkaar in het veld. Door de passing van de Spanjaard krijgt Love veel meer kansen in de aanval dan een jaar geleden. Love schiet dit seizoen 8 uit 18 van het veld, vorig seizoen was dat nog 6 op 14.

Danilo Gallinari verlengt voor vier jaar en 42 miljoen dollar 

De Denver Nuggets speelden afgelopen zaterdag hun meest recente wedstrijd. Ze versloegen in New York de Knicks na twee verlengingen. Drie keer raden wie de topscorer was bij de Nuggets? Juist! Danilo Gallinari. De Italiaan scoorde 37 punten en pakte 11 rebounds en deed daarmee zijn oude werkgever de das om. De 23-jarige forward speelde 2,5 seizoenen voor de Knicks, maar moest vorig jaar plaats maken om sterspeler Carmelo Anthony naar The Bronx te halen.

We zijn inmiddels een jaar verder en kunnen wel stellen dat Denver beter uit de trade is gekomen. Coach George Karl beschikt over een jong, fris en hecht team zonder echte sterspelers. De ploeg heeft momenteel een 12-5 record in de Western Conference en hebben het gemis van Wilson Chandler, Kenyon Martin en J.R. Smith goed opgevangen met de komst van Rudy Fernandez en Corey Brewer. Gallinari voelt zich op zijn plek in Denver en schiet, net zoals Love, ook meer van het veld. De forward is goed voor 17.4 punten per wedstrijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen