Leonard blijft heel zijn leven in San Antonio

Door

Miami Heat v San Antonio Spurs - Game Three
Het zou de San Antonio Spurs maar gebeuren… Een team vol veteranen en het grootste talent en gezicht van de nieuwe generatie wil niet bijtekenen. Het gebeurde ook echt, maar uiteindelijk lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Kawhi Leonard de regerend kampioen verlaat. Hij geeft zelfs aan om daar zijn hele carrière te blijven.

31 oktober was de laatste dag dat Leonard zijn rookie-contract kon verlengen. De 23-jarige forward deed dat toen niet en hierdoor is hij aan het einde van het seizoen een restricted free-agent en zou de Spurs dan wellicht kunnen verlaten. Het enige wat Kawhi Leonard eiste was een maximale contract verlenging.

Kawhi Leonard is de toekomst voor San Antonio Spurs en onder zijn leiding moet de ‘Big 3’ van dit moment (Tim Duncan, Manu Ginobili en Tony Parker) de komende jaren vergeten worden. Dit liet hij vorig seizoen al zien toen hij geweldig speelde tijdens de play-offs en uiteindelijk werd gekozen als MVP van de ‘Finals’. Hij is daarmee, naast Magic Johnson, de jongste MVP winnaar in de geschiedenis van de league.

Ook Greg Popovich is zich ervan bewust dat Leonard in San Antonio moet blijven. “Leonard was vandaag meer dan ooit een wapen op aanvallend gebied en dat was ook het plan. We moeten hem meer de bal te geven. Hij is de toekomst. Ik denk niet dat Tim Duncan en Manu Ginobili nog spelen over zes of zeven jaar, dus dan moeten iemand anders het voor ons doen.”

Zeker geen paniek voor de fans van de Spurs. Kawhi Leonard geeft tegen USA Sports aan dat hij niet van plan is om weg te gaan. “Ik denk niet dat ik ergens anders naartoe ga. Ik bedoel, ik ben hier geliefd en ik houd van de organisatie. Het liefst speel ik mijn carrière bij één team, zoals veel grote spelers dat gedaan hebben. Maar je weet het nooit. We zullen zien wat er komende zomer gaat gebeuren, maar ik ben er bijna zeker van dat ik mijn hele leven in een Spurs shirt speel.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen