NBA Recap (28): Billups schiet Clippers langs Mavs

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 28.

Portland Trail Blazers at Atlanta Hawks 89-92

De Atlanta Hawks verbeterden afgelopen woensdag hun record in de Eastern Conference naar 11-4 dankzij een 92-89 zege op de Portland Trail Blazers. De vierde overwinning op rij voor de Hawks nadat ze center Al Horford moesten missen vanwege een zware blessure. Joe Johnson scoorde 24 punten.

Memphis Grizzlies at New Orleans Hornets 93-87

Marc Gasol was goed voor 22 punten en 10 rebounds in de 93-87 overwinning op de New Orleans Hornets. De vierde zege op rij voor de Grizzlies die voor het eerst dit seizoen boven de .500 grens komen (7-6 record). Jarret Jack scoorde 27 punten voor de struggeling Hornets (3-11 record).

Detroit Pistons at Minnesota Timberwolves 85-93

Kevin Love noteerde 20 punten en 17 rebounds en wisten dankzij een geweldige comeback in het vierde kwart de Detroit Pistons met 93-85 te verslaan. De Pistons gaven een voorsprong van 13 punten uit handen. Tayshaun Prince scoorde 29 punten voor Detroit, maar werd in het vierde kwart goed verdedigd door Anthony Tolliver van de T-Wolves. Ricky Rubio had 9 punten, 7 rebounds, 8 assists en 6 steals.

Indiana Pacers at Sacramento Kings 88-92

De spelers van de Sacramento Kings kunnen het nog steeds niet geloven. Ze schoten slechts 30 procent van het veld, maar wisten alsnog de Indiana Pacers met 92-88 te verslaan. De Pacers begonnen het vierde kwart door 8 van de eerste 11 schoten te missen en zagen daardoor de voorsprong van 11 punten in rook opgaan. De Kings waren heer en meester in de laatste periode (26-8).

Dallas Mavericks at LA Clippers 89-91

De bijnaam van Chauncey Billups luidt Mister Big Shot. Afgelopen woensdag tegen de Dallas Mavericks maakte de 35-jarige guard zijn naam volledig waar door met een driepunter de Clippers naar de overwinning te schieten. Chris Paul miste opnieuw een wedstrijd, maar zag Mo Williams terugkeren en 26 punten scoren.