Mike Conley leidt Grizzlies langs Hawks

Door

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game Three

Mike Conley had een groot aandeel in de 108-101 overwinning op de Atlanta Hawks en bewees eens te meer dat hij een uitstekende point guard is voor de Memphis Grizzlies. Een dag na de evenaring van zijn career high 31 punten, was hij opnieuw op dreef. In het beslissende vierde kwart was hij betrokken bij 23 van de eerste 25 gescoorde punten door zelf te scoren of door een assist. In totaal was Conley goed voor 21 punten, dertien assists en vier steals. Daarnaast had hij in de plus/min kolom een score van +20.

Doordat de spelverdeler iedereen in de aanval betrekt, draait het team uit Memphis erg goed. In de laatste vijf duels scoorde de ploeg meer dan honderd punten. De laatste keer dat dat gebeurde bij de Grizzlies was in februari 2011. De punten komen vaak van meerdere spelers en zo ook in het duel met de Hawks, waarin zes spelers dubbele cijfers noteerden.

Tip-off
De San Antonio Spurs staan bovenaan in de Western Conference na een eenvoudige overwinning op de Minnesota Timberwolves: 104-86. Het uitschakelen van MVP-kandidaat Kevin Love (14 punten) was de crux in het duel. “Hij had de hele avond onze aandacht, meer dan wie dan ook. We wilden hem vooral niet de kans geven om driepunters te schieten. Onze spelers deden dat vanavond uitstekend door recht voor hem te blijven”, zei Tim Duncan na afloop.

De kracht van de Spurs ligt voor een groot deel in de tactiek van coach Popovich.

Three Point Play

 • Kyrie Irving beleefde een dramatische avond op bezoek bij de Sacramento Kings. Zelf kwam hij niet verder dan zeven punten en zijn Cavaliers kregen een flink pak slaag: 124-80. Topscorer werd Isaiah Thomas met 26 punten.
 • De Los Angeles Clippers zijn bezig met het binnenhalen van versterking. Deze week gaat de club om tafel met Hedo Turkoglu. Of er ook interesse in Andrew Bynum is, wilde coach Doc Rivers niet zeggen. “Ik speel op dit moment poker”, was zijn verklaring.
 • Chicago Bulls coach Tom Thibodeau heeft de geruchten dat hij overstapt naar de New York Knicks weg gelachen. New York Daily News bracht dat nieuws eerder naar buiten, maar de coach deed het nieuws af als belachelijk.
 • Stat of the Night

  The Paint
  Het huwelijk tussen de Cavaliers en de eerste pick Anthony Bennett is vooralsnog een ongelukkige. De rookie heeft dit seizoen meer turnovers dan steals, assists en blocks opgeteld: 26 turnovers tegenover zes assists, twaalf steals, drie blocks.

  1396061_768962049787137_842093583_n

  Boxscore
  Atlanta Hawks (20-18) @ Memphis Grizzlies (17-19) 101-108
  Cleveland Cavaliers (13-24) @ Sacramento Kings (13-22) 80-124
  Minnesota Timberwolves (18-19) @ San Antonio Spurs (29-8) 86-104

  Foto: Getty Images

  Ook leuk om te lezen