Broncos zetten Chargers eenvoudig opzij

Divisional Playoffs - San Diego Chargers v Denver Broncos

Nadat vorig jaar Peyton Manning en de Denver Broncos er niet in waren geslaagd zich te plaatsen voor de AFC-titelwedstrijd (ze verloren toen op eigen veld van de Baltimore Ravens), is het dit seizoen wel gelukt door te dringen tot de laatste vier ploegen. In het eigen Mile High Stadium werden de San Diego Chargers vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Puntloos
Vooral in de eerste helft wisten de Chargers zich geen raad met de uitstekend spelende verdediging van de thuisploeg en zetten ze geen enkel punt op het bord. Manning daarentegen wist zowel Demaryius Thomas als de net van een hersenschudding herstelde Wes Welker in de endzone te vinden, met een 14-0 ruststand tot gevolg.

On side kick
Philip Rivers en de Chargers kregen pas in het laatste kwart vat op de verdediging van de Broncos en scoorden in dat kwart ook al hun punten. Na de tweede touchdown kregen de Bolts zelfs direct de bal weer terug na een geslaagde on side kick. Met dit balbezit kwamen ze tot een fieldgoal, waardoor Rivers en zijn mannen zelfs heel even konden dromen van een stunt.
PhilRiversWantsSnapLBView

Third down conversions
Met nog een kleine vier minuten op de klok kozen de Chargers echter voor een normale kick-off, waardoor de Broncos in balbezit kwamen. Peyton Manning verzilverde de één na de andere third down conversion, waardoor de aanval van de Chargers niet meer op het veld kwam en 17-24 als eindstand op de borden bleef staan.

Manning vs Brady
Liefhebbers kunnen zich nu gaan opmaken voor een showdown tussen misschien wel de beste twee quarterbacks van de laatste vijftien jaar en een nieuw hoofdstuk in de rivaliteit tussen Tom Brady en Peyton Manning. Aankomende zondag om 21:00u Nederlandse tijd is het zover. New England Patriots at Denver Broncos met als inzet een ticket naar de Super Bowl.