NBA Recap (27): Celtics weten weer wat winnen is

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 27.

San Antonio Spurs at Orlando Magic 85-83/OT

Het heeft even geduurd, maar de San Antonio Spurs hebben de eerste uitoverwinning van het seizoen binnen. De Spurs hadden daar in Orlando wel een verlenging voor nodig. Tony Parker was de uitblinker met 25 punten, waarvan 16 punten in het vierde kwart en overtime.

Denver Nuggets at Philadelphia 76ers 108-104/OT

Andre Miller scoorde 28 punten voor de Denver Nuggets en deed zijn oude werkgever, de Philadelphia 76ers, de das om. De spelverdeler scoorde de laatste 10 punten voor zijn ploeg in het vierde kwart en maakte een belangrijke basket en een steal in overtime om de overwinning veilig te stellen. Overigens de eerste nederlaag in eigen huis voor de Sixers.

Oklahoma City Thunder at Washington Wizards 102-105

Stop de persen! De Washington Wizards, ploeg met het slechtste record in de NBA, wisten afgelopen woensdag de Oklahoma City Thunder te verslaan. John Wall scoorde 25 punten voor de Wizards. Big man Andre Blatche keerde terug van een blessure en werd vooral uitgejouwd door de Washington supporters. Russel Westbrook en Kevin Durant waren goed voor 36 en 33 punten.

Toronto Raptors at Boston Celtics 73-96

De ‘oude’ Boston Celtics zijn het nog niet verleerd. De ploeg van coach Doc Rivers maakte met een 96-73 overwinning een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij. Rajon Rondo scoorde 21 punten, maar verliet de wedstrijd met een zere pols na een harde fout van Linas Kleiza. De fans in Boston kunnen opgelucht ademhalen, want de blessure valt gelukkig mee.

Golden State Warriors at New Jersey Nets 100-107

De New Jersey Nets versloegen met 107-100 de Golden State Warriors en boekten hun eerste thuisoverwinning van het seizoen. Spelverdeler Deron Williams was goed voor 24 punten, 8 rebounds en 10 assists. Monta Ellis scoorde 30 punten voor de Warriors.

Phoenix Suns at New York Knicks 91-88

De New York Knicks zouden volgens de geruchten volgend jaar Steve Nash aan willen trekken. Afgelopen woensdag kregen de supporters al vast een voorproefje van dingen die komen gaan. Nash noteerde 26 punten en 11 assists en leidde zijn Phoenix Suns langs de Knicks. Shannon Brown besliste de wedstrijd met een ‘lelijke’ driepunter die eerst bijna over de basket stuiterde.