NBA Playoffs 2019: Warriors openen WCF met zege

Door

Afgelopen nacht begonnen de Conference Finals. De Portland Trail Blazers en Golden State Warriors openden het bal in Oracle Arena. De Warriors zouden een relatief eenvoudige zege boeken, waardoor de regerend kampioen nu op een 1-0 voorsprong staat. Daarnaast was afgelopen nacht ook de NBA Draft Lottery, waarin het effect van de nieuwe kanspercentages meteen duidelijk zichtbaar waren.


GAME 1: PORTLAND TRAIL BLAZERS 94 – 116 GOLDEN STATE WARRIORS


THE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben hun eerste stap gezet richting de NBA Finals. In Oracle Arena waren de Trail Blazers gedurende de wedstrijd de onderliggende partij. Na een explosieve start van de bezoekers zakten de ploeg uit Portland weg en namen de Warriors het hef in handen. Vanaf het tweede kwart zou het verschil bijna de hele wedstrijd rond de tien punten zijn. In het vierde kwart liep de regerend kampioen vervolgens definitief uit.

Bij de Warriors was Stephen Curry de topscorer. De point guard scoorde 36 punten en schoot negen driepunters binnen. Na een wisselvallige Semifinals zal Curry blij zijn geweest dat hij zijn welbekende vorm weer heeft teruggevonden. Zeker nu Kevin Durant en DeMarcus Cousins voorlopig nog niet zullen terugkeren. Teamgenoot Klay Thompson scoorde 26 punten, terwijl Draymond Green met een fantastische statline ook zijn steentje bijdroeg (12 PTS, 10 REB, 5 AST, 3 BLK, 2 STL). Bij de Trail Blazers had Damian Lillard gedurende de wedstrijd last van zijn hamstring. De sterspeler van Portland noteerde maar 19 punten en schoot 4-12 van het veld. Ook CJ McCollum kwam niet boven de 20 punten uit: 17 punten.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van donderdag op vrijdag zal het tweede duel in Oracle Arena op het programma staan. Op die dag zullen de Warriors om 03:00 ‘ s nachts proberen op een 2-0 voorsprong te komen. De Trail Blazers wil dit voorkomen en zullen met een 1-1 stand terug willen keren naar Portland.


DRAFT LOTTERY: DE EERSTE PICK IS VOOR DE PELICANS


Naast het begin van de Conference Finals stond ook de NBA Draft Lottery op het programma. Met nieuwe kanspercentages was het de bedoeling dat het nog minder voorspelbaar zou worden en de inmiddels welbekende ‘tanking-methode’ niet altijd beloond wordt. Dit bleek afgelopen nacht inderdaad het geval te zijn. De New Orleans Pelicans hadden niet de grootste kans op de eerste pick, maar waren aan het eind van de nacht wel de gelukkige. De kans is dus redelijk groot dat we Zion Williamson de komende jaren in New Orleans zullen zien spelen. Hoe kwamen de Pelicans aan de eerste pick in de draft?

WINNAARS EN VERLIEZERS

Net zoals de Pelicans kwamen ook de Memphis Grizzlies als winnaar uit de Draft Lottery. Daar waar de Knicks, Cavaliers, Bulls en Suns de grootste kans hadden op de top-2 picks, bleken het de Pelicans en Grizzlies te zijn die er met de picks vandoor gingen. De Knicks moesten het doen met de derde pick. De Lakers maakten een grote sprong en zouden uiteindelijk eindigen met de vierde pick. Er is één ploeg die twee picks heeft bij de eerste 15: De Atlanta Hawks. Pick acht en tien in de 2019 draft zijn van de ploeg uit Atlanta.

De Suns, Cavaliers en Bulls waren de grootste verliezers van de dag. De vijfde pick in de draft zal voor de Cavaliers zijn, die hadden gehoopt op een hogere pick. De Phoenix Suns hadden na de Draft Lottery de zesde pick in handen, terwijl de Bulls zelfs terugvielen naar de zevende pick. Drie teams die afgelopen seizoen overduidelijk probeerden zo slecht mogelijk te presteren worden dus niet beloond met een top-vier draft pick. Zeker gezien het feit dat het kwaliteitsverschil achter de drie topspelers groot is in deze draft, is dit een belangrijke ontwikkeling. Het doel van de nieuwe regels en kanspercentages is dus bereikt.

(Cover Photo: Ezra Shaw/Getty Images)

Ook leuk om te lezen