Mavs winnen spektakelstuk in Chicago, Durant is back

Door

Miami Heat v Chicago Bulls - Game Two
Een waanzinnige nacht in de NBA vol buzzer-beaters, gamer-winners en heerlijke wedstrijden. Zo wonnen de Cleveland Cavaliers zuinigjes van de Milwaukee Bucks en was er wat magie van Stephen Curry nodig om de Golden State Warriors aan de winst te helpen tegen de Orlando Magic. Ook in Denver tussen de Nuggets en Portland Trail Blazers viel er genoeg te genieten. Tussen de Chicago Bulls en Dallas Mavericks ontstond een waar spektakel.

Vorig seizoen wonnen Dirk Nowitzki en co al zeer geniepig in het United Center in Chicago door in de slotseconden een driepunter binnen te werpen. Deze editie was nog veel memorabeler. Na een gelijkopgaande wedstrijd lijken de Bulls met 108-105 te gaan winnen als Monta Ellis ruim buiten de driepuntlijn aanlegt voor wanhoopspoging. Tot afgrijzen van iedereen met een Bulls-hart maakt Kirk Hinrich een fout op Ellis, waardoor de Mavericks een kans krijgen om de wedstrijd naar verlenging te sturen. En dat lukt.

Daarna is het feest nog niet over. Na de eerste overtime lijken de Mavs de zege binnen te slepen met 122-119, maar dan staat daar ineens Derrick Rose die met een éénhandige driepunter de wedstrijd naar een tweede verlenging stuurt. Bulls-commentator Stacey King mocht weer los.

In het bonusbonuskwart haalt Ellis definitief de trekker over voor de Mavericks. Hij scoort een hele verre driepunter met nog veertig seconden te gaan, waardoor de zege zo goed als binnen is. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 132-129 na een waar basketballfeest.

Tip-Off
De MVP is terug! Kevin Durant speelde afgelopen nacht met Oklahoma City Thunder zijn eerste wedstrijd van het seizoen na een voetblessure. Tegen de New Orleans Pelicans troffen ze een team dat niet voornemens was om mee te werken aan de KD-show. In de eerste helft nemen de Pelicans al een ruime voorsprong en die zullen ze uiteindelijk niet meer weggeven. Een fenomenale Anthony Davis tekende weer voor een geweldige statline met 25 punten en 10 rebounds, terwijl Durant bij zijn debuut meteen 27 in 29 minuten laat optekenen. OKC verliest de wedstrijd wel met 112-104.

Three Point Play
– De Golden State Warriors hadden alle moeite van de wereld met de Orlando Magic en een fabelachtige Victor Oladipo. De tweedejaars guard scoorde maar liefst tien van zijn veertien pogingen en even leek het er op dat de Magic in San Francisco de zege zouden meenemen. Toen was daar Steph Curry met zijn befaamde afstandsschot weer. Met nog twee seconden op de klok zet hij de Warriors op een 98-97 voorsprong en wint de wedstrijd voor ze.

– In Denver was er ook een last-minute game-winner nodig voor de Portland Trail Blazers. Tegen de herboren Nuggets is Robin Lopez met een ouderwetse hustle nodig om de 105-103 overwinning binnen te slepen. LaMarcus Aldridge deed de hele wedstrijd al hard zijn best door 38 punten binnen te knallen, maar RoLo mocht de grote held spelen.

– De Cleveland Cavaliers draaien nog altijd niet soepel en hadden dan ook alle moeite met de Milwaukee Bucks afgelopen nacht. Een superstart van Kevin Love (17 punten in eerste kwart) leek veelbelovend, maar tot in de slotseconden konden de Cavs de jonge Bucks niet afschudden. Zowel LeBron als Love leed zeven turnovers, maar uiteindelijk wonnen ze toch met 111-108. Jabari Parker stal echter de harten van NBA-fans.

Stat of the Night
Toch weer Anthony Davis: 38 MIN, 25 PTS, 10 REB, 4 AST, 6 STL, 4 BLK, 1 TO, 8/15 FG, 9/16 FT

The Paint
The Greek Freak is nu ook te vinden op YouTube, voor al zijn avontuurtjes. Kijktip!

De Nets tegen de Knicks is tegenwoordig een wedstrijd in de marge. Desalniettemin, leuke moves.

De Knicks blijven maar verliezen en het dieptepunt is nog niet bereikt

Up, up and awayyyyyyyyyyy! Wesley Johnson kan vliegen

Rajon Rondo met een schitterende statline: 2 punten en….

In your face, Amir Johnson!

Een snufje zout voor de wedstrijd voor Joakim Noah

Dit is de publieke opkomst enkele minuten voor de wedstrijd Boston Celtics – Atlanta Hawks in Atlanta. Bedroevend…

Boxscore
Milwaukee Bucks (10-9) @ Cleveland Cavaliers (9-7) 108-111
Boston Celtics (4-11) @ Atlanta Hawks (10-6) 105-109
Los Angeles Lakers (5-13) @ Detroit Pistons (3-15) 106-96
Brooklyn Nets (7-9) @ New York Knicks (4-15) 98-93
Dallas Mavericks (14-5) @ Chicago Bulls (11-7) 132-129
Oklahoma City Thunder (5-12) @ New Orleans Pelicans (8-8) 104-112
Portland Trail Blazers (14-4) @ Denver Nuggets (9-9) 105-103
Indiana Pacers (7-11) @ Phoenix Suns (11-8) 99-116
Toronto Raptors (14-4) @ Sacramento Kings (9-9) 117-109
Orlando Magic (7-13) @ Golden State Warriors (15-2) 97-98

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. Sinan 7 jaar ago

  Iemand enig idee waarom de opkomst in Atlanta zo laag is? Als dit vaker gebeurt lijkt het mij dat ze de franchise beter kunnen verhuizen, dit slaat nergens op.

  • Justin Kevenaar 7 jaar ago

   Is al jaren een probleem in Atlanta. Zal vooral te maken hebben met een combinatie van jarenlange middelmaat plus het feit dat dat de concurrerende Braves (honkbal) en Falcons (American Football) doorgaans op meer support kunnen rekenen omdat zij meer successen hebben behaald.

   De Hawks staan momenteel wel te koop, maar het schijnt dat een verhuizing niet waarschijnlijk is omdat het contract met de huidige arena nog een tijdje doorloopt.

   • Sinan 7 jaar ago

    Als je het zo bekijkt is het misschien wel logisch dat er vrij weinig animo voor is, er is wel erg veel aanbod voor een niet al te grote stad ( voor Amerikaanse begrippen ). Vind het wel zonde dat zoiets weer jaren moet duren, er zijn genoeg steden die wél een team willen hebben.

  • Darch 7 jaar ago

   Atlanta is geen (pro) sportstad. College (football) leeft er veel meer.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen