NBA Draft 2015: Steals en beste undrafted spelers

Door

nba draft

De NBA Draft 2015 zit erop. De winners, losers en draft grades gaven we al. Maar wie zijn nu eigenlijk de grootste steals van de draft? Sport Amerika lijst ze voor je op én geeft aan wie de beste undrafted spelers zijn.

DRAFT STEALS

1. Emmanuel Mudiay (pick 7 – Denver)

Een trip naar China en een mindere workout bij de Lakers deden de draft stock van Mudiay zakken. Vele analysten zijn ervan overtuigd dat hij had meegedaan voor de #1 pick als hij toch voor SMU in college had gespeeld. Dat de Nuggets hem met de zevende pick konden binnenhalen, is dan ook wonderbaarlijk.

2. Montrezl Harrell (pick 32 – Houston)

De Rockets deden al een uitstekende zaak door Sam Dekker te selecteren op plek 18. Ze voegden daar echter nog een uiterst sterke pick aan toe op plek 32 met Harrell. Die staat bekend om zijn beestachtige moves rond de basket en geeft dit team een agressieve big die wel eens heel nuttig kan worden komend seizoen.

3. R.J. Hunter (pick 28 – Boston)

Pick 16 (Terry Rozier) was niet meteen de meest verwachte pick van de Celtics. Maar één van de beste schutters in deze draft halen in de persoon van R.J. Hunter en dat op plek 28? Dat is een steal voor Boston. Hunter past perfect in het plaatje bij de Celtics.

4. Bobby Portis (pick 22 – Chicago)

Wie had gedacht dat Portis buiten de top 20 zou vallen? De stevige forward werd vaak aanzien als een top 15 pick vanwege zijn talent als inside scorer en hustle player. De Bulls lachten achter in hun vuistje en voegen zo een groot talent toe aan hun al sterk roster.

5. Kevon Looney (pick 30 – Golden State)

Ook Looney stond lang een stuk hoger in vele mock drafts. Maar dankzij vragen omtrent een heupblessure en geen geweldige workouts zakte de slanke forward tot pick 30 bij de Warriors. Die mogen daar heel blij mee zijn, want Looney heeft talent als verdediger en scorer.

Eervolle vermeldingen: Guillermo Hernangomez (pick 35 – New York), Rakeem Christmas (pick 36 – Cleveland) en J.P. Tokoto (pick 58 – Philadelphia).

BESTE UNDRAFTED

1. Cliff Alexander (Kansas)

Alexander was ooit nummer drie in de ESPN Top 100 recruiting rank. Na een woelig seizoen bij Kansas moest de forward toekijken hoe zijn naam niet werd afgeroepen tijdens de draft. Vragen omtrent zijn houding speelden daarbij parten. Hij tekende wel al een contract bij de Nets om er Summer League te gaan spelen. 

2. Christian Wood (UNLV)

Ook Wood was enorm teleurgesteld toen bleek dat hij niet gedraft werd. De talentrijke forward toonde afgelopen seizoen zijn talent als atleet, scorer en rebounder, maar teams twijfelden over zijn toewijding aan de sport. Talent is inderdaad niet genoeg…

3. Michael Qualls (Arkansas)

Hij speelde in de schaduw van Bobby Portis bij Arkansas, maar dat doet niets af van het talent van Qualls. De wing is een echte atleet, een agressieve scorer en meer dan degelijke verdediger. Een team in nood van een toegewijde baller, geef Qualls een kans.

4. Robert Upshaw (Washington)

Hij zat aan de drugs, had iets aan zijn hart en werd in college twee keer weggestuurd van zijn college. Eerst bij Fresno State, daarna bij Washington. Een toch heeft Upshaw een onmiskenbaar talent als defensief anker. Kijken of hij tijdens de Summer League bij de Lakers wat kan tonen.

5. Mouhammadou Jaiteh (Nanterre)

Als internationale center het maken in de NBA is niet simpel. Maar er kwamen de voorbije maanden heel wat positieve signalen over Jaiteh. Toch kon de Fransman geen enkel team overtuigen. Met zo’n gigantisch lichaam en basketbaltalent hoort deze jongen thuis in de NBA.

Eervolle vermeldingen: Michael Frazier (Florida), Wesley Saunders (Harvard) en Brandon Ashley (Arizona).

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen