Ryan Anderson dé man in vorm bij de Orlando Magic

Door

 

Je kon in de offseason niet om de Orlando Magic heen, of om precies te zijn: niet om Dwight Howard heen. Het was honderd procent zeker dat de superster getrade zou worden, naar de Lakers of de Nets. Het kwam er niet van en Howard verklaarde het niet erg te vinden om in Orlando te blijven. Je zou bijna vergeten dat er nog meer spelers bij de Magic rondlopen, zoals de 23-jarige Ryan Anderson. De man in vorm.

De Magic kenden afgelopen zondag een lastige wedstrijd tegen de Toronto Raptors. De bezoekers leken met de overwinning aan de haal te gaan, maar Orlando knokte zich naar een 102-96 zege, mede dankzij een 16-0 run in het vierde kwart. Anderson maakte in die run twee belangrijke driepunters en werd topscorer met 24 punten.

De vierde overwinning op rij voor de Magic (4-1) en de vierde keer in vijf wedstrijden dat Anderson de topscorer is van het team, en dus niet Dwight Howard. De 23-jarige power forward noteerde in vijf starts 20.4 punten, 6.4 rebounds en 21 uit 45 driepunters. Veel beter dan een jaar geleden, waar hij slechts 10.6 punten scoorde vanaf de bank.

Anderson en de Orlando Magic passen dan ook perfect bij elkaar. De ploeg van coach Stan Van Gundy schiet graag van afstand met schutters als Hedo Turkoglu, J.J. Reddick en Jason Richardson in de gelederen. Anderson is een big man met een driepunter en schuwt het gevecht om de rebound.

Dwight Howard is een dominante speler in the paint (gemiddeld 17 rebounds per wedstrijd) en als hij de bal krijgt trekt hij meerdere verdedigers naar zich toe. De open man op de perimeter is dan ook snel gevonden. Ik had niet verwacht dat Anderson al zo vroeg in het seizoen de rol van startende power forward op zich zou nemen. Glen Big Baby Davis leek een logische keuze, maar blijkt een ideale speler vanaf de bank met 7.6 punten en 3.6 rebounds per wedstrijd.

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen