Derrick Rose schiet Bulls langs Cavaliers

Door

Derrick Rose

DRose is back Chicago! De point guard van de Chicago Bulls besliste vannacht de derde wedstrijd tussen de Bulls en de Cleveland Cavaliers met een buzzer-beater: 99-96.

De wedstrijd bleef tot op het eind spannend. In de laatste minuut namen beide ploegen een aantal keer de leiding. Met nog tien seconden te gaan schoot J.R. Smith, die terugkeerde van zijn schorsing, een driepunter raak en zette daarmee de stand op 96-96. Toch zouden de Bulls het duel nog beslissen. Met drie seconden te gaan gooide Mike Dunleavy de bal naar Derrick Rose. De point guard dribbelde even en gooide vervolgens via het glas (!) de beslissende driepunter raak. Het was voor het eerst in zijn carrière dat hij een buzzer-beater noteerde in de play-offs.

“I’m just thankful and grateful that my teammates gave me the ball. They believed in me down the stretch. They kept getting me the ball, kept encouraging me to play the way that I usually play. And no, I did not call glass”, aldus de point guard na afloop van het duel.

Rose werd met dertig punten ook de topscorer aan de kant van de Bulls. De point guard raakte tien van zijn 26 schoten en had daarnaast zeven rebounds en zeven assists. Ook Jimmy Butler, die aan het begin van de wedstrijd zijn Most Improved Player Award kreeg, speelde goed. De shooting guard had twintig punten, acht rebounds, twee assists en vijf (!) steals. Joakim Noah was verdedigend belangrijk met elf rebounds en drie blocks. Pau Gasol moest vannacht geblesseerd het veld verlaten. De power forward speelde bijna 22 minuten en had zes punten, vier rebounds en vier assists. Vandaag wordt de Spanjaard onderzocht.

LeBron James was de grote uitblinker aan de kant van de Cavaliers. De viervoudig Most Valuable Player noteerde 27 punten, veertien (!) assists en acht rebounds.

Point guard Kyrie Irving viel wat tegen. Van zijn dertien pogingen raakte hij er slechts drie. Hij eindigde de wedstrijd met elf punten en gaf daarnaast geen enkele assist.

Smith (14), Tristan Thompson (10) en Matthew Dellavedova (10) hadden ook dubbele cijfers.

De Bulls gaan nu met 2-1 aan de leiding in de halve finale van de Eastern Conference. De ploeg van coach Tom Thibodeau neemt het zondagavond opnieuw op tegen de Cavaliers. De wedstrijd begint dan om 21:30 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter

2 Reacties
  1. Bahadir 7 jaar ago

    Geschiedenis herhaalt zich; precies 26 jaar geleden op deze zelfde dag maakte de G.O.A.T. Michael Jordan de game-winning shot tegen de Cleveland Cavaliers.

    Big time players make big time plays.

  2. Wouter van der Zee 7 jaar ago

    Leuke en spannende serie is dit, begint een beetje op de Spurs vs Clippers te lijken. Tof dat Noah weer eens een goede avond had. Gelukkig voor de Bulls had Irving een mindere wedstrijd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen