Top 10 role players in NBA free agency

Door

Philadelphia 76ers v Washington Wizards

Terwijl zowat alle aandacht tijdens deze free agency periode gaat naar LeBron James, Carmelo Anthony en Kevin Love, zijn er een heleboel andere spelers die mogelijk ook van team veranderen. De San Antonio Spurs bewezen dat een aantal sterke role players van onschatbare waarde is op weg naar succes. Bij deze lijst Sport Amerika de tien best beschikbare op.

1. Trevor Ariza

De 28-jarige Ariza is een unrestricted free agent na twee seizoenen bij de Washington Wizards. De forward was vorig seizoen gemiddeld goed voor veertien punten en zes rebounds met een schotpercentage van bijna 41 vanaf de driepuntlijn. Ariza trekt defensief zijn plan met zijn atletisch vermogen en kan offensief dienen als schutter. Hij heeft bovendien ‘championship experience’ met de Lakers.

2. Andray Blatche

Na twee seizoenen bij de Brooklyn Nets zoekt de 27-jarige Blatche mogelijk andere oorden op. De big man is wispelturig, zowel op als naast het basketbalterrein, maar kan in een goede dag elk team aan een zege helpen. Vorig seizoen liet Blatche gemiddeld elf punten en vijf rebounds noteren in een reserverol voor de Nets. Een big man met inside moves en een jumper kan iedereen gebruiken.

3. Kirk Hinrich

De kans bestaat dat de ondertussen 33-jarige Hinrich snel terugkeert naar de Chicago Bulls, waar hij negen van zijn elf seizoenen actief was. Toch zouden ook andere contenders een blik moeten werpen op de combo guard. Hinrich was goed voor gemiddeld negen punten en vier assists vorig seizoen. Hij brengt leiderschap, inzet, defense en een goed schot.

4. Rodney Stuckey

De guard-versie van Andray Blatche is ongetwijfeld Rodney Stuckey. Ook hij is een mentale onzekerheid maar op een goede dag tot grootse dingen in staat op een basketbalterrein. De 28-jarige Stuckey is het na zeven woelige jaren beu in Detroit en weet dat hij met zijn energie en snelheid voor heel wat teams van waarde kan zijn. Vorig seizoen was hij gemiddeld goed voor veertien punten en twee assists.

5. Vince Carter

Hij mag dan al 37 jaar oud zijn, Vince Carter is nog steeds een nuttige speler in de NBA. Vorig seizoen liet hij twaalf punten per wedstrijd optekenen, met een schotpercentage van bijna 40 vanaf de driepuntlijn bij de Mavericks. De dagelijkse hoogtepunten zijn eruit maar Carter doet zijn ding als schutter, degelijke verdediger en leider.

6. Shawn Marion

Wat voor Carter waar is, is dat ook voor Marion. De ondertussen 35-jarige forward doet nog steeds zijn ding in de NBA. The Matrix was gemiddeld goed voor tien punten en zes rebounds met een schotpercentage van 48 vorig jaar bij Dallas. Er zijn weinig betere verdedigers in de NBA dan Marion en hij blijft atletisch genoeg om met momenten ook offensief een factor te blijven zijn.

7. Jordan Hill

Jordan Hill heeft er twee seizoenen bij de Lakers opzitten, waarbij hij niet gespaard bleef van blessures. Vorig seizoen lukte de 26-jarige big man echter 72 wedstrijden en daarin was hij gemiddeld goed voor tien punten en zeven rebounds in een reserverol. Hill was ooit de achtste pick in de draft en leent zich uitstekend in een rol als rebounder en shot blocker met de occasionele dunk.

8. Kent Bazemore

De 24-jarige Bazemore begon het seizoen bij de Warriors en eindige het bij de Lakers, die hem geen qualifying offer gaven. De wing liet knappe dingen zien in zijn korte tijd in LA want hij tekende gemiddeld voor dertien punten, drie rebounds en drie assists. Als Bazemore zich ervoor inzet, kan hij dienen als scorer vanaf de bank want daarvoor heeft hij alle talent in huis.

9. Ed Davis

Soms vinden spelers niet meteen het geschikte team en in die situatie lijkt Ed Davis te zitten. De 24-jarige forward sloot zijn tweede seizoen af bij de Grizzlies met gemiddeld zes punten, vier rebounds en bijna één block in amper vijftien minuten. Davis heeft talent, als offensief wapen en als defensieve speler. Hij heeft gewoon de juiste situatie en begeleiding nodig om zijn talent te laten bloeien.

10. Chris Andersen

De Miami Heat haalden Chris Andersen in huis als defensieve rebounder en shot blocker. Na twee seizoenen en één titel lijken de wegen van beiden echter te scheiden. De 35-jarige big man kan echter nog steeds dienen als nuttige verdediger en rebounder bij elke contender. En de Birdman is altijd populair bij de fans, toch?

Eervolle vermelding: Ramon Sessions, Marvin Williams en Brian Roberts.

3 Reacties
 1. Bahadir 8 jaar ago

  Ariza naar de Clippers zou wel tof zijn.

  Echter zie ik dit niet zo snel gebeuren, aangezien de Clips op dit moment vast zitten aan de contracten van Matt Barnes en Jared Dudley.

  Het is dus te hopen dat Dudley volgend seizoen zijn vorm weer hervindt, want Matt Barnes’ schotmechaniek is niet om aan te gluren..

  • Ariza zou aanwinst zijn voor Clipz maar wordt financieel moeilijk inderdaad, tenzij een trade. Dudley/Barnes zijn echter nuttige spelers, die enkel juist gebruikt moeten worden.

   • Bahadir 8 jaar ago

    Ze worden ook wel goed gebruikt. Doc Rivers weet echt wel raad met zulke spelers.

    De gameplan voor de SF in het systeem van Doc is simpel; zorg voor ruimte inside door op te spotten achter de driepuntslijn en de 3’tjes ook raak te knallen.

    Dat laatste wilt niet echt lukken bij Barnes, terwijl Dudley een ware vormdip beleefde vorig seizoen. Vandaar dat de Clippers ook in verband werden gebracht met Paul Pierce a.k.a. The Truth 😛

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen