Jason Kidd beëindigt NBA loopbaan

Door

Portland Trail Blazers v New York Knicks

Jason Kidd stopt met basketballen. De NBA neemt afscheid van één van de beste point guards ooit. In navolging van Grant Hill, zijn mede-rookie van het jaar in 1995, zet Kidd na 19 seizoenen een punt achter zijn NBA carrière.

De veertigjarige Kidd is tienvoudig NBA All-Star en heeft een NBA kampioenschap (met de Mavericks) en twee gouden Olympische medailles (2000 en 2008) op zijn palmares. Tijdens zijn bijna twee decennia in de NBA speelde hij 1391 reguliere wedstrijden en maakte hij gemiddeld 12,6 punten, 8,7 assists en 6,3 rebounds.

De veelzijdige Kidd was in zijn lange NBA loopbaan point guard bij vier verschillende franchises. Hij begon in 1994 als tweede draft pick bij de Dallas Mavericks en speelde daarna voor de Phoenix Suns en de New Jersey Nets. In 2008 keerde hij terug naar Dallas, waar zijn carrière in 2011 werd bekroond met een kampioenschap.

In zijn laatste jaar in de NBA kwam hij uit voor de New York Knicks, waar hij nu zijn nog lopende contract beëindigt. Nu zijn actieve basketball carrière erop zit, ziet Kidd voor zichzelf een rol als coach of op televisie weggelegd. Hij zal ongetwijfeld ook een plekje in de Hall of Fame krijgen.

De NBA eert Jason Kidd vandaag met een mooie Instagram collage:

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen