Eenvoudige overwinning Clippers, Rivers en Redick blinken uit

Door

AustinRivers

De Los Angeles Clippers wonnen vannacht erg eenvoudig het derde duel van de Houston Rockets. In het Staples Center in Los Angeles werd het 124-99. Austin Rivers en J.J. Redick speelden geweldig.

De Clippers hadden vannacht geen enkele moeite met de Rockets. Na 24 minuten was de achterstand nog te overzien, 64-57, maar in het derde kwart liep Los Angeles snel weg. Mede dankzij een uitblinkende Austin Rivers en een 23-0 run was de wedstrijd na drie kwarten al beslist. Uiteindelijk zouden de Clippers met 124-99 winnen. Het belangrijkste nieuws naast de overwinning was dat point guard Chris Paul weer terugkeerde van zijn hamstringblessure.

De mannen van coach Doc Rivers schoten 55,4 procent van de schoten raak en hielden daarnaast de Rockets onder de veertig procent (39,8%).

J.J. Redick en Rivers speelden de wedstrijd van hun leven. Redick noteerde 31 punten, een nieuw persoonlijk record in de play-offs. Hij raakte elf van zijn veertien schoten. Ook had hij vijf driepunters.

Rivers ging 10-uit-13 en eindigde het duel met 25 punten en zes rebounds. Vooral in het derde kwart blonk de zoon van coach Rivers uit. Point guard Paul liep naar de coach toe en zei: “This is one time you can be a dad and not just coach”.

Zowel de coach als de rest van de spelers van de Clippers genoot van de prestaties van Rivers.

Ook na de wedstrijd was Paul nog erg te spreken over de wedstrijd van zijn teamgenoot.

“I got through. Austin was unbelievable. I was probably his biggest cheerleader in the third quarter. I just kept saying, ‘I don’t want to play anymore if I don’t have to.”‘

CP3 noteerde zelf in iets meer dan 23 minuten twaalf punten en zeven assists. Blake Griffin was opnieuw goed voor een double-double. De power forward had 22 punten en veertien rebounds.

Alle basisspelers van de Rockets hadden tien punten of meer. James Harden werd met 25 punten de topscorer. Ook had hij elf assists. Wat opviel was dat de shooting guard slechts vijf vrije worpen nam. Center Dwight Howard speelde ook een goede wedstrijd. In iets meer dan 38 minuten had hij veertien punten, veertien rebounds, twee steals en twee blocks. Guard Jason Terry had dertien punten, maar werd ook weggestuurd. Terry duwde namelijk zeer onnodig Griffin in zijn rug.

Beide ploegen nemen het zondagnacht opnieuw tegen elkaar op. De wedstrijd begint om 2:30 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter/NBA.com

Ook leuk om te lezen