Francisco Elson wacht nog altijd op een club

Door

 

De competitie gaat over elf dagen van start, maar Francisco Elson heeft nog altijd geen geschikte club gevonden. De 35-jarige Nederlander raakt niet in paniek en wacht rustig het belletje af van zijn zaakwaarnemer. Tijdens de lockout in de NBA zag Elson de Spaanse competitie als een ‘serieus alternatief’, maar maakte er geen geheim van om nog een jaar te spelen in Amerika.

De center speelde afgelopen jaar voor de Utah Jazz en was goed voor 2.2 punt en 1.9 rebound per wedstrijd. Elson sloeg een jaar geleden nog een bod af om in Spanje te spelen voor Bilbao. De enige Nederlandse basketballer met een ring hoopt nog een aantal jaar te spelen in de NBA. Wat voor een type speler is hij?

Je zou zeggen dat Elson met zijn leeftijd van 35 jaar in de herfst van zijn loopbaan is beland. Niets is minder waar. De lange Nederlander heeft geen roestige benen en is nog altijd één van de snelste centers in de competitie. In de fast break dan ook uiterst nuttig, een rol die hij vaak vervulde in zijn periode bij de San Antonio Spurs.

Dan Gadzuric ontslagen in China

De andere Nederlander in de NBA had geen zin om te wachten totdat de partijen in de lockout eruit zouden komen en vertrok richting China. De 33-jarige center kon na acht wedstrijden voor de Jiangsu Dragons al weer zijn koffers pakken. Gadzuric paste volgens de club niet meer in het spelsysteem, liep vervolgens een blessure op en had daarvoor drie weken rust nodig.

Gadzuric maakte wel indruk in de Chinese competitie met de volgende cijfers: 20.6 punten en 13.1 rebounds per wedstrijd. Het ontslag komt de Nederland niet eens slecht uit. De weg naar de NBA ligt nu weer helemaal open voor de man die afgelopen seizoen speelde voor de Golden State Warriors en de New Jersey Nets.

Afgelopen seizoen waren er geruchten dat de Boston Celtics interesse zouden hebben in Gadzuric. Ik zie het niet gebeuren, maar de Celtics zijn nog altijd op zoek om de center positie te versterken. Elson werd een week geleden een keer in verband gebracht met de Dallas Mavericks na het vertrek van Tyson Chandler.

Foto: Sport Amerika

Ook leuk om te lezen