Verrassend: Nené langer bij de Denver Nuggets

Door

 

Wow! Zag ik deze move niet aankomen. De Braziliaanse center Nené blijft bij de Denver Nuggets en tekent een contract voor vijf seizoenen ter waarde van 67 miljoen dollar. Ik zag de actie van de Nuggets niet aankomen, want meerdere clubs wilden de free agent contracteren vlak voor de start van de competitie. De New Jersey Nets rekenden zich rijk, maar moeten nu de plannen wijzigen.

Voordat de transfermarkt openen ging gold de 29-jarige Nené als één van de gewildste centers op de markt. Dat veranderde snel toen Tyson Chandler naar de New York Knicks vertrok, de Los Angeles Clippers vasthielden aan DeAndre Jordan en niemand meer weet wat Dwight Howard gaat doen. De opties verdwenen als sneeuw voor de zon.

De Braziliaan maakte afgelopen seizoen een goed jaar door: 14.5 PT, 7.6 REB en een .615 FG percentage. De Houston Rockets en de Indiana Pacers toonden interesse, maar volgens de kenners hadden de Nets de meeste kans én het meeste geld te bieden dankzij de rijke eigenaar Mikhail Prokhorov.

Toch bleek de belangrijkste taak van de organisatie van de Nuggets om Nené te behouden voor de club. Dat is gelukt. Nené is vanaf 2005 onderdeel van de Nuggets, zijn vrouw woont in Denver en de club steunde hem in slechte tijden. De Nets zetten nu alles in om Dwight Howard binnen te halen.

Nuggets halen ook Fernandez en Brewer op

Ze moeten wel! Er spelen nog al wat teamgenoten in China die voorlopig niet inzetbaar zijn. Fantastisch toch zo’n lockout? Forward Rudi Fernandez en Corey Brewer komen over van de Dallas Mavericks. De Spanjaard Fernandez zag geen toekomst meer in Dallas nadat de club Vince Carter en Lamar Odom contracteerden.

Fernandez en Brewer nemen de posities in van Wilson Chandler, J.R. Smith en Kenyon Martin die op dit moment in de Chinese competitie spelen. De Nuggets willen Chandler graag behouden en moeten hem dus een contract voorleggen, alleen kunnen ze pas een beroep op de speler doen in de maand maart. Ik heb het al vaker gezegd: het wordt een heel maf seizoen.

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen