Nummer 5000, een mijlpaal voor SportAmerika.nl

Door

 

Het is een heugelijke dag voor Sport Amerika. Op 3 december 2010 schreef ik over de beste dunks van Michael Jordan. Het was het allereerste bericht dat het levenslicht zag op deze site en van een goede opmaak had ik, in die tijd de enige redacteur van de site, nog niet gehoord. Op een gewone doordeweekse dag in december legde ik het domein SportAmerika.nl vast. Ik wilde vanuit een passie andere mensen enthousiasmeren voor de prachtige wereld van Amerikaanse sporten. Wat begon als een hobby groeide langzaam maar zeker uit tot een droom.

Nu, bijna twee jaar verder, zijn we de 5.000 berichten gepasseerd en ziet de wereld er heel anders uit. Inmiddels maken meer dan veertig mensen deel uit van de Sport Amerika familie. Hieronder vallen redacteuren, eindredacteuren, opmakers, stagiaires en webmasters, die allemaal hun steentje bijdragen aan deze site.

In februari startten wij met ons tweewekelijks digitaal magazine, waarvan vorige week de 23e editie uitkwam. Een mooi getal in de Amerikaanse sportgeschiedenis en iets waar ik ontzettend trots op ben. We bedienen onze lezers op een moderne manier met al het nieuws en analyses rondom Amerikaanse sporten en dat allemaal voor niets.

Tijdens de Super Bowl dit jaar organiseerden wij de eerste editie van de SportAmerika Super Bowl party in Coco’s Outback in Amsterdam. Bij de aftrap kon er bijna niemand meer bij, aangezien jullie in grote getalen waren gekomen. In juni maakten wij bij WNL Nacht op Radio 1 vier (!) uur live radio over Amerikaanse sporten. Ongekend.

Ons Facebook-account is de 1.500 likes gepasseerd, terwijl wij via de hashtag #SportAm in het Nederlands Twitterlandschap een bekende naam zijn geworden. Zo waren we afgelopen nacht tijdens Monday Night Football en Game 7 van Cardinals – Giants trending topic.

Maar belangrijker is dat jullie lezers ons steeds meer en vaker weten te vinden. De bezoekersaantallen stijgen nog steeds elke maand en de betrokkenheid van de lezers blijft ook maar toenemen. Dat uit zich door een leuke tweet, een like op Facebook, maar ook een kritische noot per e-mail.

Hoe ziet de weg eruit op weg naar nummer 10.000? In ieder geval met veel meer structuur dan bij nummer één, maar met nog steeds evenveel passie. De komende maanden zullen jullie lezers ook op andere gebieden kunnen genieten van Sport Amerika, waarbij de passie nog steeds de drijfveer is. Wat dat precies is laat ik nog even geheim, maar één ding is zeker: er is maar één autoriteit op het gebied van Amerikaanse sporten in Nederland en dat is SportAmerika.nl.

Dankzij jullie.

Neal Petersen
Hoofdredacteur SportAmerika.nl

Ook leuk om te lezen