Denver wint thuis van Indiana na bijzonder slot

Indiana Pacers @ Denver Nuggets 101-102

Hoewel het Indiana thuis voor de wind gaat met 11 gewonnen wedstrijd op rij, gaat het in uitwedstrijden niet zo vanzelfsprekend. Dit was alweer de derde verliespartij op rij. Denver heeft met de winst tegen de Pacers de laatste vier, waarvan drie thuis, gewonnen.

Het leek erop dat Denver een eenvoudige overwinning ging behalen toen de Nuggets in het vierde kwart twaalf punten voorsprong hadden. Maar onder andere door een driepunter+vrije worp van Paul George,die totaal tot 23 punten en 10 rebounds kwam, kwamen de Pacers met nog 38 seconden op de klok helemaal terug tot 101-101.Als er nog vijf seconden te spelen is staat het nog steeds 101-101, mede doordat Iguodala vier vrije worpen mist. Paul George krijgt de bal om de wedstrijd te beslissen maar vindt dan dat Andre Iguodala een fout op hem maakt. De scheidsrechter ziet dit anders en Iguodala neemt gelijk een time-out. Met nog 0.4 seconde wordt er een fout gemaakt op Iguodala die zijn kans schoon ziet door nu wel de eerste vrije worp erin te gooien.

Voor Denver kwam Gallinari tot 27 punten en Lawson tot 18 punten en 7 assists.

Orlando Magic @Brooklyn Nets 77-97

Vrij eenvoudige overwinning voor de Nets, die daarmee hun achtste wedstrijd op rij winnen in het Barclays Center. Deron Williams had een groot aandeel, met 20 punten en 9 assists, in de zesde nederlaag op rij voor de Magic. Bij de Magic had Vucevic de meeste punten: 18.

Memphis Grizzlies @ Philladelphia 76ers 103-100

De Grizzlies pakte de zege in de laatste seconden nadat ze maar liefst 17 punten achterstonden. Met nog 20 seconden te gaan bracht Gay Memphis op voorsprong, en maakte daarna nog twee vrije worpen, waardoor het verschil drie punten was. Philladelphia had nog met nog 2 seconden op de klok één kans, maar Marc Gasol blokte het schot van Nick Young waardoor Memphis won. Hij had een groot aandeel in de winst met een season-high 27 punten, 7 rebounds en 7 assists. Daarnaast had Rudy Gay 26 punten, 7 rebounds en 5 assists.  Bij de 76ers was Evan Turner de topscorer met 27 punten.

Sacramento Kings @ Washington Wizards 96-94

Een spannende wedstrijd, waar de twee ploegen het hele duel bij elkaar in de buurt bleven.  Met nog acht seconden op de klok was het Martell Webster die de stand gelijk trok met een layup. Uit de inbounds pass kreeg Iasiah Thomas de bal en in de laatste seconde scoorde en daarmee de wedstrijd won.

Golden State Warriors @ Toronto Raptors 114-102

Bij de rust stond het nog 52-52, maar na de rust werd het verschil gemaakt. Bij de Warriors maar liefst zeven spelers in de dubbele cijfers, waaronder Andrew Bogut die zijn rentree maakte na zijn operatie. All-Star David Lee had met 21 de meeste punten. Bij Tornoto had Aaron Gray een career-high: 22 punten en 10 rebounds. Er was ook slecht nieuws voor Golden State: Curry raakte in het derde kwart geblesseerd aan zijn enkel, die hem in zijn carriere al zoveel blessureleed heeft bezorgd.

Houston Rockets @ Utah Jazz 125-80

Walkover door de Rockets die bij rust al 18 punten voor stonden. Voor de Jazz was dit verlies het grootste verlies in de historie van de franchise. James Harden had 25 punten en Omer Asik had 19 rebounds. Bij Utah had Randy Foye met 12 punten het grootste aandeel in de 80.

Charlotte Bobcats @ Chicago Bulls 85-93

Chicago heeft revanche genomen voor de verloren wedstrijd tegen de Bobcats aan het begin van dit kalenderjaar. In de eerste helft werd er al een verschil van negen punten gemaakt, in het voordeel van de Bulls, maar in de tweede helft kwamen de Bobcats terug tot 55-55. Daarna maakte Chicago het verschil met onder andere een schitterende dunk van Boozer. Joakim Noah had weer eens een hele goede wedstrijd met 13 punten, 18 rebounds, 7 assists en 5 blocks. Maar de leading scorer voor de Bulls was Jimmie Butler die vanaf de bank kwam. Bij Charlotte kwam Adrien tot 14 punten & 10 rebounds.