Bulls: en dat is vijftig

Zonder al te diep te hoeven gaan, boekten de Chicago Bulls maandagavond hun vijftigste overwinning van het seizoen – een mijlpaal die voor het laatst in 1998 werd gehaald. Het zwakke Sacramento Kings (zeventien overwinningen) bleek hoegenaamd geen partij: 132-92.

De laatste keer dat de Kings op bezoek waren in de United Center, was op 21 december 2009. Dik een jaar geleden, maar geen Bull die het zich niet meer kon herinneren. ,,Ik heb absoluut van die wedstrijd geleerd,” aldus Derrick Rose vooraf.

Wat er zo speciaal was? De Kings zorgden die avond, in de ‘Madhouse on Madison’ nota bene, voor de op een na grootste comeback in de geschiedenis van de NBA. In het derde kwart kende de ploeg nog een achterstand maar liefst 35 punten, om uiteindelijk met 102-98 aan het langste eind te trekken.

,,Of ik me die wedstrijd nog herinner…,” zei Rose. ,,Een hartenbreker. Dik dertig punten voor, dus dan probeer je richting de veertig te gaan. Maar het liep even anders. Het feestje dat ze na afloop vierden, ik herinner het me nog goed.”

En voor wie het nog niet wist: er zijn maar weinig dingen die DRose meer motiveren dan wraak. En de Kings ondervonden het maandagavond aan den lijve.

Chicago startte furieus, al liet het in verdedigend opzicht eerst nog wat steken vallen. Sacramento kon daardoor aanvakelijk nog enigszins in het spoor blijven, maar toen de Bulls in het tweede kwart defensief orde op zaken stelden, was de wedstrijd al snel gelopen.

De Bulls schoten dik 61 procent raak (12 op 17 driepunters), maar de Kings bleven daarbij niet eens zoveel achter. Het verhaal zat ‘m vooral in het balverlies, Sacramento eindigde op een totaal van 21 turnovers.

Omdat er na het derde kwart een comfortabele voorsprong van 26 op het boord stond, mochten Rose (18 punten, 8 assists), Joakim Noah (14 punten, 9 rebounds), Luol Deng (17 punten) en de weer fitte Carlos Boozer (16 punten) het vierde bedrijf vanaf de kant bekijken.

Met de tweede garnituur schakelde Chicago echter geenszins terug. Vanaf de bank scoorden Kyle Korver, CJ Watson en Omer Asik respectievelijk 18, 11 en 14 punten, om uiteindelijk op verschil van veertig punten te finishen.

Kings’ Marcus Thornton werd met 25 punten topscorer van de wedstrijd.

Zie hier de samenvatting tussen de Kings en de Bulls.