Sharks na ongelooflijke comeback op voorsprong

Na twee duels in San Jose en een 1-1 tussenstand verhuisden de Los Angeles Kings en de San Jose Sharks het play-offcircus naar de Staples Center in LA. En daar werden de uitzinnige toeschouwers getrakteerd op een daverende wedstrijd met elf goals (waarvan zeven in de tweede periode), een fantastische comeback, veel spanning, maar helaas ook de verkeerde winnaar voor het thuispubliek.

De avond begon goed voor de Kings want ze gingen vrolijk verder waarmee ze in de tweede wedstrijd in San Jose waren geëindigd. Na de eclatante 0-4 overwinning in dat duel stond het nu na één periode alweer 3-0 via doelpunten van Willie Mitchell, Kyle Clifford en Michal Handzus.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor de ploeg van coach Terry Murray, maar toen kwam die knotsgekke tweede periode, waarin de thuisploeg via Brad Richardson de voorsprong eerst zelfs nog opschroefde naar 4-0.

Toen kwam de aanvalsmachine van San Jose echter eindelijk op gang. In een tijdsbestek van tien minuten zorgden Patrick Marleau, Ryane Clowe en Logan Couture ervoor dat de marge nog maar één goal was.

Hierna verschafte Ryan Smyth de Kings weer wat lucht door via een tip-in de 5-3 binnen te schieten, maar dit was slechts uitstel van executie. De bezoekers lieten zich niet meer van de wijs brengen en nog voor de tweede onderbreking prijkte er een gelijke stand op het bord dankzij goals van wederom Clowe en Joe Pavelski.

Na deze overvloed aan doelpunten in het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord in de derde periode en moest er dus een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen in dit memorabele duel.

Na drie minuten in overtime werd het duel uiteindelijk beslist door een wrist shot van Devin Setoguchi, die na de wedstrijd nog een leuke anekdote had: „Het was eigenlijk wel vreemd maar voor de wedstrijd zag ik de “History will be made”-commercial op tv over de comeback van de Kings na een 5-0 achterstand tegen Edmonton in 1982. Best wel ironisch dus dat wij nu van een 4-0 achterstand terugkomen.”