Magic trekken stand gelijk in serie

Door

Na de verrassende nederlaag in game 1, hebben de Orlando Magic dinsdagavond de stand in de eerste ronde van de playoffs gelijkgetrokken. In het tweede duel bleken de Magic met 88-82 te sterk voor de Atlanta Hawks.

Het was geen aantrekkelijk duel wat zich dinsdagavond afspeelde in Orlando. Beide ploegen schoten minder dan veertig procent raak van hun schoten.

Het grote verschil in de wedstrijd werd gemaakt door Dwight Howard. ‘Superman’ was op dreef voor de thuisploeg met 33 punten en 19 rebounds. Opmerkelijk genoeg: hij speelde de gehele wedstrijd, zonder een seconde te missen.

,,Het team had het nodig,” gaf Howard na afloop aan. ,,Natuurlijk is het zwaar en voel ik ook wel pijntjes tijdens een wedstrijd, maar het is nu niet de tijd om daarover te zeuren. Het zijn de playoffs en als de coach en het team mij de gehele wedstrijd nodig hebben, dan doe ik dat.”

Bij de Hawks waren Jamal Crawford (25 punten) en Josh Smith (17) belangrijk. Al Horford gaf aan dat de nederlaag niet onverdiend was. ,,Het grote verschil met de eerste wedstrijd was de manier waarop zij nu stonden te verdedigen. Dat deden ze zo enorm goed dat het lastig werd voor ons om een goed aanvallend ritme te zoeken.”

Komende vrijdag staat duel drie op het programma. Dan treden de Hawks en Magic aan in Atlanta in de Philips Arena.

Zie hier de samenvatting:

Foto: blogs.ajc.com

Ook leuk om te lezen