NHL Deadline Trade Update [2 Days Left]

Door

We zijn vandaag, zaterdag 25 februari 2012, nog slechts twee dagen verwijderd van de NHL trade deadline voor dit seizoen. Het is vaak een van de meest chaotische en veelbesproken weken tijdens het lange NHL-seizoen. Sport Amerika wil er zeker van zijn dat jij als ijshockeyfan helemaal op de hoogte bent van de belangrijkste trades en meest hardnekkige geruchten. Jules Zane en Jeroen Veenstra praten je daarom tot aan de deadline iedere dag rond lunchtijd helemaal bij over de laatste transacties in de National Hockey League.

—–

Eerder deze week viel hier al te lezen dat Marek Zidlicky was gevraagd om zijn no-trade clausule op te geven. Hij ging akkoord en dat leidde vanavond tot een trade. Zidlicky is, na ooit te zijn gedraft door de Rangers, terug op weg naar de NY area en wel richting de New Jersey Devils, die in ruil daarvoor Kurtis Foster (foto, archiefbeeld van eerste stint met Wild) terugsturen naar Minnesota samen met Stephane Veilleux, Nick Palmieri en een 2012 2nd round pick (van Washington) en conditional 2013 3rd round pick. Een trade die op het eerste oog wat erg positief voor de Wild is, maar de Devils willen cap space creëeren en om de Wild over te halen zoveel contracten aan te nemen, moesten er mooie draft picks bij. Zowel Foster  als Veilleux keren terug bij de Wild, na enkele jaren geleden ook al meerdere seizoenen voor de ploeg uit Saint Paul te hebben gespeeld. Deze trade geeft de Devils wat financiële ademruimte en een goede defenseman en de Wild wat meer flexibiliteit voor de line-up en picks voor de toekomst. Win-win, als je ’t ons vraagt.

—–

Goed nieuws voor de LA Kings, die zich eergisteren versterkten met Jeff Carter, maar in de trade wel hun jonge verdediger Jack Johnson opgaven. Zij hebben daarom per direct verdediger Willie Mitchell (foto) langer aan zich verbonden. De 34-jarige Canadees is geen verdediger voor op de toplijn, maar hij kan aardig wat minuten per avond aan en is defensief zeer sterk. Zijn ervaring behouden zal de jonge Kings goed doen en zij hebben als team voor de komende dagen de jacht geopend op een extra D-man. Mitchell blijft nog twee jaar met een cap hit van $3,5 mln dollar per seizoen.

—–

Florida Panthers heeft hun ‘bottom six’ versterkt met Jerred Smithson, die zij voor een 2012 6th round pick hebben gehaald van de Nashville Predators. Er was in Nashville geen vaste plek meer voor hem en Florida haalt hem als voor ’t geval dat good old John Madden (alweer 38 jaar oud) het lange seizoen niet meer aan kan. Smithson is een right winger, een grinder en een absolute face-off specialist, die geregeld rond 65% van zijn momenten op de stip naar zich toe kan trekken. Dat is een ongekend percentage, een van de hoogste in de NHL en een kunst die men op de penalty kill en in de slotminuten van een duel altijd goed kan gebruiken.

—–

Haal trouwens Ales Hemsky van de Edmonton Oilers maar van de lijstjes van trade opties voor Cup contenders. Hij tekende gisteravond een nieuwe contract en blijft voor $5 mln dollar per jaar nog twee seizoenen in Rexall Place. De enigmatische Tsjechische winger was een prima optie voor een team op zoek naar offensieve versterking, maar een zwak seizoen deed zijn prijs dalen en de Oilers zijn daarmee beter af door zijn contract te verlengen en hem niet te traden. Dat denkt overigens niet iedereen. Zo werd vanaf het officiële Twitter account van de Calgary Flames (@NHLFlames) de tweet “$10 Million over two years for Hemsky is the funniest thing I’ve heard in a long, long time. I hope it happens. #whatajoke” de wereld in gestuurd. Vlug gevolgd door “We apologize for a tweet that was sent out from our account inadvertently. We are looking into the matter.” Oeps. Daar heeft een webredacteur deze ochtend iets uit te leggen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen