NFL Combine Update: Dag 2

Door

Zoals elk jaar in de laatste week van februari is ook in 2012 de NFL gemeenschap weer massaal in Indianapolis neergestreken voor de NFL Combine. Niet alleen is het daar aan toekomstige spelers om goede prestaties neer te zetten tijdens de vele drills en de individuele media sessies, ook alle coaches en general managers zijn voor de media beschikbaar tijdens een persconferentie. In totaal zullen 328 spelers zich in Indianapolis melden voor deelname aan de combine. SportAmerika houdt je tijdens de combine op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de NFL en de meeste opvallende prestaties van de toekomstige sterren.

Op vrijdag was het aan de quarterbacks, runningbacks en wide receivers om de media te woord te staan, terwijl de offensive linemen, tight ends, kickers en punters de bench press op het programma hadden staan.

California punter Bryan Anger liet een goede indruk achter tijdens punt drills. Zijn been werd door één analyst omschreven als een kanon, en zijn punts hebben een indrukwekkende hangtime. Op de bench press waren center David Molk en tight end Orson Charles erg indrukwekkend. Met 41 repetities was Molk de leider van dag 1, en Charles wist 35 repetities neer te zetten, waardoor hij één van de namen wordt om de komende dagen in de gaten te houden. Ohio State tackle Mike Adams en Winsconsin center Peter Konz stelden met respectievelijk 19 en 18 repetities enigszins teleur.

Als zoveel league insiders op één plek samenkomen gaan er natuurlijk ook genoeg geruchten rond. Zo zouden de Seattle Seahawks quarterback Mark Sanchez bovenaan hun lijstje hebben staan wanneer de Jets hem laten gaan, iets wat in 2013 zou kunnen gebeuren. De Cincinnati Bengals zullen proberen free agent runningback Michael Bush vast te leggen als de Oakland Raiders hem de markt op laten gaan, en de New Orleans Saints zouden quarterback Kellen Moore willen kiezen in de NFL Draft, om hem als project te ontwikkelen achter starter Drew Brees. Ook gaan er geruchten dat de Green Bay Packers zouden hebben gesproken met de Cleveland Browns met betrekking tot een ruil voor quarterback Matt Flynn. Tot slot zou Tim Tebows anticipatie stukken zijn verbeterd sinds hij nu enkele weken met quarterbacks coach Noel Mazzone aan zijn techniek werkt.

Naast de geruchten wist ESPN Insider Adam Schefter te melden dat Indianapolis Colts wide receiver Pierre Garcon een aanbieding voor een vijfjarige contractverlenging naast zich neer heeft gelegd. Garcon ving in 2011 zeventig passes voor 947 yards ondanks dat Peyton Manning geblesseerd was, en zal nu waarschijnlijk als free agent op de markt komen. Ook berichtte Schefter dat de Philadelphia Eagles aan andere teams laten weten dat ze open staan voor het ruilen van wide receiver DeSean Jackson. Jackson is een aanstaande free agent, maar zal in de komende dagen vrijwel zeker de franchise tag toegewezen krijgen.

In de mediazaal werd Oklahoma State wide receiver Justin Blackmon gevraagd naar de mensen die hem verwijten geen ‘breakaway speed’ te hebben. Daarop antwoorde Blackmon, die hoogstwaarschijnlijk als eerste wide receiver ingekozen zal worden: “Tegen die mensen zeg ik dat ze naar mijn film moeten kijken. Ik ben nog nooit door een verdediger van achteren bijgehaald.” Quarterback Brandon Weeden, ook van Oklahoma State, gaf aan dat hij dacht een top tien keuze te zijn als hij iets jonger was geweest: “Als ik een paar jaren jonger was geweest zou ik misschien wat eerder gekozen worden, maar tijdens de draft zal het niet heel erg veel uitmaken.” Weeden speelde enkele jaren in de minor leagues voor de New York Yankees, en koos pas op latere leeftijd voor een carrière alles college quarterback. “Mijn leeftijd zou me ook kunnen helpen, aangezien ik al veel ervaring op heb gedaan als een professional in honkbal. Dat vertel ik aan teams, en ze lijken het met me eens te zijn.”

Tot slot een kort fragment van Florida State offensive lineman Zebrie Sanders. Hij vertelde aan de media dat mensen hem herinneren door een play van twee jaar geleden: “Het gebeurde twee jaar geleden, maar mensen vragen me er nog steeds naar,” zei Sanders lachend. “Op de één of andere manier bevroor ik, en het zag er heel stom uit. Ach,dat kan gebeuren.”

Vandaag melden de defensive linemen en linebackers zich voor interviews en om gemeten en gewogen te worden, terwijl de groep met offensive linemen, tight ends, kickers en punters op het veld zullen staan voor sprints en verschillende shuttles en jump drills.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen